Sync.NET #1 в NIX Solutions

24 Квітня 2015

Існує багато способів дізнаватися про нове у сфері .Net. Можна читати професійні ресурси та тематичні блоги, можна студіювати MSDN, можна просто мучити гугл та сподіватися, що знайдеш щось нове, цікаве чи просто корисне.

Найефективніший шлях — в одну весняну сонячну суботу зібратися разом у NIX Solutions та обговорити актуальні питання .NET-розробки з грамотними та досвідченими фахівцями. Ось так у хлопців із .NET-напрямку нашої компанії і з’явилася ідея провести першу внутрішню конференцію Sync.Net.

Спікерами конференції стали чотири експерти .NET у NIX Solutions.

Відкрив івент Женя з доповіддю “Welcome to reactive programming!”, розкривши загальні концепції реактивного програмування та розглянувши безліч практичних прикладів застосування Reactive Extensions.

Після кави-брейка наступний доповідач, Ігор, торкнувся теми, яка може викликати одночасно і повагу у бувалих програмістів, і сльози у тих, хто тільки починає свій шлях,— «Асинхронне програмування в .NET». Ігор розповів про еволюцію багатопоточності на платформі .NET, звернув увагу слухачів на безліч підводних каменів та підказав, що треба робити, щоб уникнути дідлок.

Обговорення другої доповіді тривало за ланчем, після якого слово взяв Вова, щоби поділитися з хлопцями своїм досвідом роботи з JavaScript-модулями. У доповіді Javascript модулі. Require.js» Вова звернув увагу присутніх на важливість структуризації додатків, які проблеми можна вирішувати за її допомогою та як правильно це робити. Доповідач розглянув і порівняв інструменти, які допомагають тримати UI чистим і зрозумілим, зокрема показавши зразки реалізації з використанням RequireJs як для SPA, так і для багатосторінкових додатків.

Розробникам дуже важливо розуміти, що таке чистий код і як цієї чистоти досягти. Цю тему розкрив у своїй доповіді Іван, розповівши, на що саме слід звернути увагу під час написання коду, щоб його можна було легко розуміти та підтримувати.

Ми завжди дбаємо про те, щоб у кожного в NIX Solutions була можливість розвиватися і вдосконалювати свої навички. Наші хлопці відвідують наймасштабніші галузеві івенти, наприклад SpringOne 2GX, і беруть участь у безлічі внутрішніх тренінгів, лекцій та майстер-класів. На внутрішніх івентах у ролі спікерів виступають як наші експерти, і запрошені гуру. Sync.Net стала першою внутрішньою конференцією, в якій могли взяти участь усі хлопці, зацікавлені в .NET-розробці, і, судячи з відгуків учасників, далеко не останньою.

Дякуємо організаторам, спікерам та учасникам за новий цікавий івент у NIX Solutions!

Теми доповідей Sync.NET #1

Welcome to reactive programming!

  • Що таке реактивне програмування;
  • Використання “реактивних” походів;
  • Їх реалізація з Reactive Extensions (Rx).

Асинхронне програмування в .NET

  • Еволюція багатопоточності та асинхронного програмування в .Net framework;
  • використання у практичних задачах
  • Рекомендації щодо застосування в ASP.NET, ASP.NET MVC, WinForms, WebAPI.

Javascript модулі. Require.js

  • Огляд найпопулярніших модульних підходів;
  • Asynchronous Module Definition та основи роботи з бібліотекою Require.js;
  • Приклади односторінкового та багатосторінкового (MVC) прикладних програм з використанням Require.js;
  • Використання оптимізаційної утиліти “r.js” разом із VisualStudio.

Clean code

  • Як зробити код більш простим, читабельним, підтримуваним та зрозумілим іншим розробникам;
  • Методології розробки DRY, KISS, YAGNI, GRASP, SOLID та приклади їх застосування.