2015 у NIX Solutions

24 Грудня 2015

А пам’ятаєте, як круто ми відпалювали на Дні народження NIX Solutions, танцювали гопак на Дні козацтва, лякали товаришів по команді на Хелловін? Напередодні Нового року наші хлопці особливо жваво обговорюють радісні події 2015-го. Це надихнуло нас ще раз згадати усі приємні моменти року, що минав, і, звичайно ж, поділитися з вами.

Здається зовсім нещодавно ми готувалися до маленькими айтішниками и айтішницями, відривалися на міжгалактичній новорічній вечірці у NIX Solutions, поздоровляли один одного із зимовими святами і мріяли про вершини, які зможемо підкорити в 2015-му. Усі наші плани на цей рік реалізовані: ми кількісно і якісно виросли, освоїли останні технології і відкрили нові горизонти, познайомилися з багатьма цікавими людьми, проте, про все по порядку :).

Повернувшись в рідні стіни після веселих новорічних “канікул”, ми налаштувалися на продуктивну роботу, а наші WP- розробники – на втілення однієї зі своїх задумок в реальність. Так в січні наші девелопери зібрали повний зал учасників на першій конференції WordPress Meetup від NIX Solutions.

Чотирнадцятого лютого  в нашому офісі панувала особлива атмосфера – цього дня ми дарували один одному валентинки, признавалися в коханні всім нашим близьким, будь то друга половинка, мама з папою або товариші по команді.

Звичайно ж, ми правильно використовуємо наші затишні кімнати відпочинку і влаштовуємо в них не лише веселі святкування, але і ефективні тренінги. Наприклад, в результаті дводенного Ember. js Training ми створили додаток для music sharing’а, а майстер-клас по ReactJS легко скомбінували з переглядом матчу Україна-Словенія. Якщо ви хочете навчитися так само поєднувати приємне з корисним, стежите за новинами на ThinkJava, ThinkPHP, Sync .Net і WordPress Kharkiv і приходите на наші конференції – тут ви побачите, як ми це робимо.

За активним прокачуванням наших скілов ми не забули привітати прекрасну половину NIX Solutions з Міжнародним жіночим днем і заразом телепортувати наших дівчаток у безтурботні шкільні часи. Так 8 Березня усі дівчатка побували в самій незвичайній школі світу, і ніхто не отримав двійку – відмінний початок весни!

 Весна в NIX Solutions видалася багатою на IT- події. Спершу ми побували в гостях у студентів факультету Міжнародних відносин ХНЕУ і розповіли хлопцям про кар’єрні можливості в IT- сфері, потім провели в офісі конференцію Sync .Net для наших розробників, а також поділилися багатим досвідом і корисними знаннями з гостями одинадцятої конференції ThinkPHP.

Щоб успішно комбінувати свій експірієнс з радами досвідчених колег, ми поглиблювали свої знання про бізнес і системний аналіз на Analyst Days 2015 у Мінську, надихалися новими ідеями Java- розробки на JPoint-2015 в Москві і поповнювали запас знань по юзабіліті, UX і створенню продукту на ProfsoUX-2015 в Санкт-Петербурзі.

Поки ж наші розробники удосконалювали свої скіли на конференціях, HR- експерти NIX Solutions щосили подорожували по ярмарках  вакансій, знайомилися з талановитими студентами харківських ВНЗ і допомагали хлопцям знайти роботу мрії.

Тим часом футбольні дружини NIX Solutions показали найвищий рівень гри у весняному турі IT- Ліги : під гучні крики уболівальників наші хлопці зайняли перші місця і забрали обидва золоті кубки Senior і Junior Ліг!

Пейнтбольна команда Bomba NIX також показала гідний результат в спортивному сезоні 2015: хлопці зайняли друге місце за підсумками серії Харківської Пейнтбольної Ліги і друге місце другого дивізіону Кубку України!

Літо в NIX Solutions розпочалося з других зборів Java- ордену. Наші експерти знову зібрали повний зал тих, що бажають дізнатися більше про Java- технологіях, а ще отримали плюшевих Дюків за свої доповіді.

Захопившись відвідування і проведення конференцій, приручення проектів і освоєння нових технологій, ми відчули, що прийшла пора веселитися. Робити подарунки набагато приємніше, ніж їх отримувати, тому ми, вже за традицією, влаштували свято для наших маленьких айтішників і айтішниць.

Приємно бачити, з яким нетерпінням малюки чекають нових веселих пригод в NIX Solutions!

У липні ми вивчали тонкощі ефективного використання Scrum і удосконалювали навички управління проектами за методологією на Certified Scrum Producr Owner і Certified ScrumMaster у Варшаві. Рекордна кількість вправ і актуальної інформації, безліч проаналізованих кейсів – наші хлопці повернулися в рідні стіни NIX Solutions меганатхненні на нові звершення і тут же почали використати отримані знання з практики.

Поринувши в захоплюючий світ гейм-індустрії на WN Mobile&Social Games Conference в Санкт-Петербурзі, ми вийшли на фінішну пряму облаштування нашого нового будинку. Так в офісі NIX Solutions з’явилася ще одна затишна кімната відпочинку, в якій однаково приємно святкувати, наприклад, День народження тіми або проводити корисні тренінги і майстер-класи.

Кінець літа – початок осені, мабуть, кохана пора кожного з майже 1,5-тисячної команди NIX Solutions. Саме в цей час ми починаємо активну підготовку до Дня народження компанії і готуємося до наймасштабнішої вилазки року. У 2015-му ми задули двадцять одну свічку на торті і побували на справжнісінькій Раді племен!

Шумно відмітивши наш двадцять перший День народження, ми двічі перетнули океан, щоб стати учасниками Java- івента світової величини – конференції SpringOne2GX у Вашингтоні, а також побували на DroidCon Moscow 2015 у Москві. Повернувшись додому і зібравши емоції від поїздок в цілісну картинку, ми тут же почали використати отримані знання з практики.

У жовтні ми успішно провели вже дванадцяту зустріч PHP-знавців, а також дружно запалили на Дні козацтва. Вишиванки, шаровари, люлька, пояс, брутальний погляд з-під чорних брів і “шаблюка” в руках – в день захисника України наш офіс перетворився на справжню Запорізьку Січ.

Напередодні  Дня усіх святих ми досліджували лігво злих відьом, побували на небезпечному застіллі Аліси і Чеширського Кота і дружно запалили на найзловіснішій вечірці 2015 року!

Цієї осені ми знайомилися з талановитими студентами на ярмарках вакансій у ХНЕУ, ХНУРЕ і ХНУ, і зараз багато хто з них вже приєднався до нас в NIX Solutions. Приємно усвідомлювати, що наші ради допомогли хлопцям знайти свій IT- шлях!

Рік, що минає, запам’ятався мегаефективною поїздкою на DEV Intersection у Лас-Вегасі. Повернувшись додому з однією з найбільших IT- конференцій планети, ми ще довго ділилися один з одним знаннями і враженнями. Трохи пізніше ми об’єднали багатий досвід розробки додатків і знання, привезені з DEV Intersection, в доповіді для Sync .Net #1. Плюшеві єноти з першої зустрічі Sync .Net- ком’юніті тепер живуть в затишному офісі NIX Solutions, щодня спостерігають за нами і надихають нас на проведення нових .Net- конференцій :)

Для кожного з нас 2015 рік в NIX Solutions склався з приємних дрібниць, яскравих моментів і досягнень. І ми дякуємо усій нашій команді за цей захоплюючий, барвистий і трохи навіжений рік!

Поздоровляємо зі святами, що настають, і бажаємо відмінного 2016-го!