Матч групового етапу IT- Ліги. “NIX Solutions” 5 – 1 “GlobalLogic”

22 Жовтня 2012

В підсумковому матчі групового етапу IT- Ліги наша футбольна команда зустрілася зі своїми старими знайомими з “GlobalLogic”. Нікси, що мають за плечима 4 перемоги і жодної поразки, вже був забезпечений вихід з групи з першого місця, проте до завершального матчу хлопці, проте, підійшли відповідально, бажаючи гідно завершити свою переможну серію ігор першого етапу IT- Ліги.

Розводити з центру поля випало нашим суперникам, а останній рубіж у Ніксов відправився захищати Коля Шевченко, що вже встиг в минулому турі відбити пенальті. М’яч більше тримався у наших футболістів, які довго розігрували комбінації, неспішно форсувати події. Команда “GlobalLogic” також не лізла стрімголов у бій, збиваючи темп і переважно розігруючи м’яч на своїй половині.

Гол грянув на 18-ій хвилині: суперник розіграв аут і несильно пробив по наших воротях з середньої дистанції. Микола забрав м’яч в руки і, помітивши, що капітан відірвався від захисника, віддав на Сенченко передачу через усе поле “ногою з рук”. Володимир же першим торканням зупинив м’яч, а другим послав у ворота суперника повз воротаря, зірвавши оплески глядачів. Імперці спробували відразу ж відігратися, але через хвилину Алексій з Жекою розіграли швидку комбінацію, і новачок Ніксов випередив захисника, в торкання пославши м’яч у ворота “GlobalLogic”. А ще через хвилину суперник невдало розіграв кутовий, після чого невгомонний Женя підхопив м’яч і втік на рандеву з голкіпером суперника, де елегантно пустив м’яч тому під опорну ногу і довів лічбу до 3-0.

За три хвилини до кінця першого тайму наш капітан зважився на далекий удар метрів з 18-ти, чим застав зненацька візаві нашого №15, змусивши того в четвертий раз виймати м’яч з сітки власних воріт. За час, що залишився, Нікси розіграли пару небезпечних комбінацій, а суперник полоскотав нерви нашим уболівальникам, рази три ударивши по порожніх воротях, але так жодного разу і не потрапивши в створ.

DSC_16341

Другий тайм видався куди менше цікавим на події – рахунок на табло говорив сам за себе. Після зміни сторін коміра Ніксов відправився захищати Вова Кліменко і практично в перших же хвилинах свого перебування у воротях відвів загрозу, відбивши прямий удар з штрафного. А на 30-ій хвилині гри футболістам “GlobalLogic” вдалося розквитатися за один м’яч: помилка в обороні, невдала спроба перехоплення м’яча воротарем, і нападаючий суперника забиває м’яч в порожні ворота. Забитий гол викликав невелике пожвавлення серед футболістів суперника, які незабаром спробували закинути м’яч за комір Ірокезові(Вова був напоготові і переклав “круглого” на кутовий), а ще через хвилини три удар з середньої дистанції перейняла на себе штанга воріт Ніксов. Наступним моментом був невдалий розіграш “глобалістами” штрафного(прямий удар перейняв на себе захисник в стінці); через пару хвилин Богдан Борисич відповів люб’язністю на люб’язність, перевіривши штангу тепер уже комір біло-чорної команди в спробі замкнути простріл Шеіна. Подальші хвилин 5 пройшли в рівній боротьбі, команди обмінялися парою-трійкою безпечних ударів з середньої дистанції. На останні декілька хвилин суперник змінив воротаря на п’ятого польового і навіть отримав вільний удар у свої ворота за повторне торкання м’яча на своїй половині поля новоспеченим голкіпером. Нікси також пограли уп’ятьох, але, на відміну від суперника, вільний не запрацювали, а забили гол(дубль Алексія Шурупова), таким чином, завершивши матч з рахунком 5-1 і вийшовши в другий раунд змагань з 100%-м показником.

Старт дан, груповий етап пройдений на одному диханні, але розслаблятися ні в якому разі не варто: в другому раунді в групі до нашої біло-зеленої дружини приєднаються куди сильніші команди.

Команда дякує уболівальникам, що підтримували її упродовж ігор групового етапу, і чекає їх вже в цю суботу в 9: 00 на першому матчі другого раунду “Ciklum”-“NIX Solutions”.