Random United 1 – 1 NIX-Solutions

17 Травня 2012

Заключний матч у групі «D» зовсім нічого не вирішував: футболісти NIX Solutions забезпечили собі вихід із групи з першого місця ще в минулому турі, а матчем раніше футболісти EPAM’а обіграли «КлозКнітТімівців» і вийшли на чисте друге місце, тим самим вбивши залишки інтриги у групі «D». Через перебір «гірчичників» у матчі не брали участь Жека Шеїн та Вова Сенченко, а Рандомівці – ті взагалі зібралися уп’ятеро. Тим не менш, матч, про який піде нижче, видався аж ніяк не нудним.

Random United 1 – 1 NIX-SolutionsRandom United 1 – 1 NIX-Solutions

Перший тайм

Варто було розвести НІКСам м’яч із центру поля, як Рандом пішов в оборону – воно і зрозуміло: хлопцям треба було відбігати 50 хвилин без замін. Наші ж футболісти не поспішали форсувати події, багато часу приділяючи домашнім заготівлям. На жаль, як це вже водиться в поточному розіграші IT-Ліги, перший реальний момент відкрити рахунок створили наші суперники: нехитра комбінація (пас із центру на фланг, гравець пропускає м’яч, пас у центр) та вихід віч-на-віч з нашим воротарем №15 (Перший тайм на останньому рубежі НІКС прогнозовано грав Коля Шевченко). Але своєчасний вихід голкіпера із воріт ліквідував загрозу. НІКСи тим часом, як і раніше, намагалися розіграти м’яч до вірного. Все начебто виходило, за винятком завершення комбінацій – то нападник до м’яча не встигне, то захисник підстрахує воротаря. Через кілька хвилин наші захисники знову пропускають контр-випад суперника, але вийшов цього разу за межі штрафного майданчика Коля не дозволяє себе обіграти в ближньому бою. Після цього слідує пару щільних ударів від нападників НІКСів із середньої дистанції – воротар суперника на місці. А наступного епізоду наша оборона знову провалюється, але Коля знову справляється з ударом нападаючого суперника, фіксуючи м’яч на лінії воріт. Після цього суперники обмінялися небезпечними моментами: спочатку воротар Рандома забрав м’яч у ногах у Ігоря Дербенєва, а потім наші захисники втратили нападаючого Рандома на дальній штанзі, але той, на щастя, не зміг замкнути передачу. А незабаром пішов свисток на перерву.

Random United 1 – 1 NIX-SolutionsRandom United 1 – 1 NIX-Solutions

Другий тайм

Після відновлення гри два удари по воротах суперника завдає Жека Скубачу, але м’яч проходить вище воріт. Незабаром після розіграшу кутового ще один удар завдає Артем Маленкін, до речі, капітан біло-зелених на цей матч, але м’яч проходить повз. У наступні кілька хвилин НІКСи тримають м’яч і володіють ініціативою, але, як і раніше, не вистачає атакам завершення. Рандом продовжує шукати своє щастя на контр-атаках і в результаті однієї з них слідує удар, після якого м’яч потрапляє Вові Клименко, що своєчасно змінив Колю в перерві, в ногу, а звідти йде рикошетом у штангу і, на щастя, на кутовий. Через кілька хвилин гравець суперника за зрив перспективної атаки НІКС отримує жовту картку від арбітра за фол на капітані, а через кілька хвилин Артем бере гру на себе, завдає дуже небезпечного удару, але не влучає у ворота. У наступному епізоді слідує сольний прохід від Богдана Борисовича, який, обігравши двох гравців суперника, завдає удару в дальній кут, але м’яч проходить за лічені сантиметри від штанги. НІКСи продовжують обстрілювати ворота Random United, але не щастить ні Артему, ні Боді, ні Тоші Кущу. У середині другого тайму наш тренер бере тайм-аут і дає встановлення розігрувати п’ятого польового гравця. Воротарську манішку одягає наш капітан – Артем. НІКСи замикають суперника на його половині, але гола, як і раніше, немає. Зате в подальшій нехитрій атаці при розіграші ауту рандомівці закидають м’яч на свого нападаючого, той обіграє Льошу Ніколаєва, зміщується в центр і завдає несподіваного удару в ближній кут… Який застає зненацька новоспеченого воротаря НІКСів. Але відіграватись нашій дружині було не вперше. Наші хлопці, як і раніше, грають з п’ятим польовим, і в результаті чергової атаки Жека Скубач прострілює вздовж воріт, а десятка Рандома, що розписалася у воротах біло-зеленого братства хвилинами раніше, вирішує відзначитися і автоголом. В останні секунди матчу Рандом міг вирвати перемогу, але цього разу Тема зіграв як справжній воротар, відбивши поспіль два удари суперника.

Random United 1 – 1 NIX-SolutionsRandom United 1 – 1 NIX-Solutions

Що ж груповий етап пройдено, нехай і з невеликими проблемами. Висновки зробимо, помилки розберемо як слід, покараємо будь-кого… А потрапило нам грати в 1/4F зі старими знайомими з Глобал Лоджика. Рік тому богатирі круглого м’яча з НВКів розбили цього супротивника з рахунком 5-2, подивимося, як воно буде цього разу.