Перший матч IT-Ліги – перша перемога!

18 Вересня 2012

На зміну спекотному літу до Харкова прийшла прохолодна осінь, а разом із нею і довгоочікувана IT-ліга. Це вже сьомий футбольний турнір серед харківських ІТ-шників. Футбольна дружина NIX Solutions брала участь у всіх попередніх розіграшах, але такий бажаний кубок переможця поки так і не опинився у нас у руках. Сподіватимемося, що сьома спроба виявиться вдалою, і ми зможемо завоювати цей престижний трофей :)
Наша команда ретельно готувалися до старту турніру – під час літньої паузи футбольна команда NIX Solutions взяла участь у Літньому Кубку ФК Універ, що дозволило нам провести низку матчів із сильними командами і в хорошій формі підійти до початку IT-ліги. Цього разу на старт турніру вийшли 18 команд, внаслідок чого зазнала змін схема проведення. Усі команди розбиті на 3 групи по 6 команд у кожній, і за підсумками кругового турніру дві найкращі команди кожної групи продовжать боротьбу за кубок.

У стартовому матчі турніру Ніксам протистояли старі знайомі із команди Геймлофт. Неодноразово ми зустрічалися із цією командою на полях в іграх IT-ліги. Матчі проходили зі змінним успіхом, але останнім часом перевага була на нашому боці, тож у стартовому щоглі нового турніру ми налаштовувалися лише на перемогу. У наступний етап виходять лише 2 команди, тому у нас не було права на помилку. Біло-зелена дружина розпочала матч дуже активно, вже у першій атаці Артем Маленкін потривожив поперечину воріт суперника. Нікси продовжили атакувати, але втілити нашу перевагу в гол все ніяк не вдавалося і як це часто буває спрацювало старе футбольне правило: ти не забиваєш – забивають тобі.

Первый матч IT-Лиги - первая победа!У середині першого тайму в центрі поля помиляється Артем Маленкін, подарувавши м’яч супернику, і нападник Геймлофта холоднокровно реалізує вихід віч-на-віч. Володимир Клименко врятувати нашу команду у цій ситуації не зумів. 0:1. Біло-зелені не зменшили обертів, продовживши шукати щастя біля чужої брами, але до перерви рахунок так і не змінився.

На початку другого тайму ситуація зі складною перетворилася на критичну. Ще одна обрізка в центрі поля, вихід віч-на-віч і … 0:2. На честь нашої команди вона не опустила руки, продовживши облогу воріт суперника, і наші старання були винагороджені. У середині другого тайму в результаті відмінної комбінації на ударну позицію було виведено капітана, який, обігравши воротаря, вразив порожній кут воріт суперника. 1:2.

Пройшло ще кілька хвилин, і з найкращого боку проявили себе новачки, простріл Євгена Ткаченка замкнув Олексій Шурупов. 2:2. Нікси кинулися вперед, добивати суперника, що розгубився, але Геймлофт і не думав здаватися, відповідаючи гострими контрвипадами на наші атаки. Гра могла повернутись як в один, так і в інший бік, але більше пощастило біло-зеленій дружині. Ще одну показову комбінацію ударом у дотик на дальній штанзі завершив Денис Шопін. 3:2! А за кілька хвилин відбувся ще один дебютний гол. Подачу  Євгенія Скубача на дальній штанзі головою замкнув Юрій Голод. 4:2! Непроста перемога, яка має послужити добрим уроком нашій команді. У наступному матчі NIX Solutions зустрічається з амбітним новачком – командою W3. Верстальники в першій зустрічі несподівано поступилися іншим новачкам – команді iTeam, тому в матчі з нами їх влаштує лише перемога, оскільки поразка практично позбавить їх шансів на вихід у наступний етап. Так що ми не розслабляємось і готуємося до гри :)