Чвертьфінал: NIX Solutions 2-3 CS

10 Листопада 2011

Історично склалося так, що команда CS для нас – незручний суперник. У чвертьфіналі минулої IT-ліги перемога над ними коштувала нам понад зусилля.

Тоді ми обіграли CS з мінімальною різницею та пройшли до півфіналу. Цього сезону була схожа ситуація. Та й гра нагадувала попередню зустріч, за винятком одного моменту – тоді ми з нічийним нульовим рахунком грали весь матч, а в цьому матчі ми пропустили 2 швидкі «далеко не обов’язкові» голи на початку матчу.
У чвертьфіналі минулої Айтіліги перемога над ними ж коштувала нам понад зусилля. Тоді ми обіграли CS з мінімальною різницею та пройшли до півфіналу. Цього сезону була схожа ситуація. Та й гра нагадувала попередню зустріч, за винятком одного моменту – тоді ми з нічийним нульовим рахунком грали весь матч, а в цьому матчі ми пропустили 2 швидкі «далеко не обов’язкові» голи на початку матчу.

1 тайм

Спочатку наш фол поблизу штрафного майданчика та помилка захисника, який стояв у стінці, а потім і воротаря, запалює одиницю на табло на користь CS. Буквально наступний епізод – і ще один гол влітає в наші ворота з гострого кута в атаці, яка просто повинна була бути відбитою. Після двох пропущених ми заворушилися і почали бити по воротах суперника дедалі частіше. Відмінний шанс мав Віталій Алекаск – після пасу з центру направо та удару м’яч пройшов біля штанги воріт, який захищав герой цього матчу – Олександр Шапошников. На думку команди, 80 відсотків успіху команди CS у цьому турнірі лежить на плечах саме воротаря.

Ще через кілька хвилин два хороші гольові моменти були у Євгена Шеїна, який міг забити, отримавши м’яч біля штрафної площі, але тут чудово зіграв воротар, а потім був епізод з ударом з правого флангу, після чого захисник воріт так само витягнув м’яч, що летить у дев’ятку, і перевів його на кутовий.

Далі був гол у нашому виконанні. Спрацювала «домашня заготівля», пас із центру на правий фланг та повернення м’яч на «шість метрів», звідки удар «з льоту» у виконанні Богдана Орєховського та рахунок стає 1:2.

Після цього ми ще додали в атаці. По черзі втратили свої можливості забити гол Артем Малєнкін, Антон Кущ та Богдан Орєховський. Суперник не стояв на місці і після нашої помилки у захисті CS мало не збільшив свою перевагу. У цьому епізоді на допомогу прийшов наш голкіпер Володимир Клименко і перевів м’яч на кутовий.

На цьому закінчився перший тайм.

2 тайм

Отримавши у перерві порцію підказок від тренера, ми пішли в атаку ще з великою запопадливістю. Відмінний момент мав Володимир Сенченко на початку тайму – після розпасовування на лівому фланзі він змістився в центр і пробивав у далеку «дев’ятку». Удар був трохи неточним, і м’яч пролетів за кілька сантиметрів від хрестовини.

Через кілька хвилин був епізод, який змусив завмерти всю лаву запасних в очікуванні розв’язки. Ігор Коленбетов пройшов центром і віддав направо Євгену Шеїну. Той прострілив уздовж воріт на дальню штангу, але м’яч влучив у ноги захиснику і відскочив назад до Ігоря, який пробив у воротаря і вже напівлежачи намагався таки добити м’яч після відскоку від захисника – не судилося. Далі було кілька випадів CS, але на висоті був наш воротар, який відбив усі атаки.

У наступному епізоді після комбінації м’яч скочують на Володимира Сенченка, який стріляє у далеку від воротаря дев’ятку, але голкіпер знову був на висоті та у стрибку вибив м’яч за поле.

Потім було кілька гострих моментів біля воріт обох команд. Зокрема, запам’яталося кілька наших ударів, коли м’яч влучав у штангу воріт суперника, категорично відмовляючись залітати у ворота. Так само був стовідсотковий гольовий момент у Богдана Орєховського, коли він відразу розстрілював воротаря за метр від лінії воріт, але м’яч, за традицією, влучив у воротаря…

хвилини матчу, що залишилися, наша команда «сиділа» на половині поля суперника і всіляко намагалася забити, але фортуна в цей день була незговірлива.

Четвертьфинал: NIX Solutions 2-3 CS

47-я хвилина подарувала промінь надії нашій команді, коли після проходу Сенченка та удару по воротах голкіпер парирував м’яч на ногу Оріхівському, який, пробиваючи у ближній кут, влучив у штангу та м’яч відскочив у центр штрафного майданчика, де на випередженні його вбив у ворота Ігор Коленбетов. Здавалося б, при поточних атакуючих діях і рівному рахунку, нам нічого не залишалося як «додавити» суперника і забити ще один переможний гол, але не тут було… Через хвилину сталося непоправне. Напруження пристрастей і бажання перемогти, затьмарило тверезий розум, і помилка захисника, який побіг на зміну на «чужому» м’ячі (при введенні ауту командою CS), залишив самотнього форварда CS якраз перед штрафною площею. З ауту м’яч потрапив на цього гравця і потім парашутом, через Володимира Клименка, що «стелівся», в наші ворота. У 2 хвилини, що залишилися, було ще по одному моменту в обох команд, але на підсумковий рахунок матчу вони не вплинули. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу команди CS із рахунком 2:3.

В результаті наша команда вибуває у боротьбу за 5-8 місця, де намагатиметься довести, що ця поразка була лише випадковістю. Потрібні висновки зроблено, і ми заряджені на нові перемоги!