NIX Solutions 2 — 2 EPAM Systems

25 Квітня 2013

Перед матчем NIX Solutions vs EPAM Systems розклади в Senior Лізі були дуже прості: перемога гарантувала футбольній дружині NIX Solutions місце в півфіналі. Нічия або поразка продовжували боротьбу за право виходу до плей-офф до останнього туру.

NIX Solutions 2 — 2 EPAM SystemsПочаток матчу вселив впевненість у серця наших уболівальників.

З перших хвилин біло-зелені захопили ініціативу, провівши кілька небезпечних атак.

Шурупов і Сенченко мали хороші можливості відкрити рахунок, але надійно в цих епізодах зіграв воротар EPAM Systems, виручивши своїх партнерів.

До середини тайму Нікси зменшили оберти, дозволивши червоно-чорним вирівняти гру. Якщо в першій половині тайму футболісти EPAM Systems практично не переходили на нашу половину поля, то в другій половині почалася гостра гра: небезпечний момент біля наших воріт змінювався небезпечним моментом біля воріт супротивника.

Варто відзначити чудову гру воротарів обох команд у першому таймі. Завдяки їхній самовідданій грі рахунок у першому таймі так і не був відкритий.

Початок другого тайму ознаменувався черговим сплеском активності нашої команди, і результат не забарився. Артем Маленкін заробив небезпечний штрафний. Можливо, червоно-чорні готувалися до чергового підступного розіграшу, тому прямий удар Артема у дальній кут став несподіванкою не лише для захисників, а й для воротаря, який мав би цей кут закривати. 1:0!

Нікси не зменшили обертів, проте змарнували кілька відмінних можливостей закріпити свою перевагу. EPAM Systems не мали наміру здаватися, намагаючись кожну свою атаку завершувати ударом по воротах.

Червоно-чорні були винагороджені за своє старання в середині другого тайму: Артем Маленкін помилився в центрі поля, два нападаючі суперники вивалилися на наші ворота, не залишивши шансів Володимиру Клименку. 1:1.

До кінця матчу залишалося 10 хвилин, але команди не думали грати на утримання, намагаючись вирвати бажану перемогу.

Розв’язка настала за 3 хвилини до кінця. На рівному місці гол у свої ворота привіз Олексій Шурупов, який дозволив обікрасти себе нападаючому EPAM Systems. Володимир Клименко підстрахувати Леху не встиг. 1:2.

Грати залишалося кілька хвилин, тому замість нашого воротаря на полі з’явився п’ятий польовий.

Ця тактика одразу ж принесла результат: після сильного удару Артема Маленкіна воротар червоно-чорних перевів м’яч на дальню штангу, де відскоку підстеріг Юрій Левадний. 2:2!

Тепер на нас чекають неймовірно напружені ігри останнього туру першого етапу IT-Ліги — лише за підсумками VII туру стане зрозумілим, які команди вийдуть у плей-офф.