NIX-Solutions 2 – 1 Random United

26 Березня 2012

Не встигли зійти сніги та повітря потепліти, як слід, а турнір під назвою IT-Ліга VI вже стартував. Перший матч турніру 17 березня нам випало зіграти із уже знайомою командою.

Ліричний вступ

Не встигли зійти сніги та повітря потепліти як слід, а турнір під назвою IT-Ліга VI вже стартував. Перший матч турніру 17 березня нам випало зіграти із уже знайомою командою. Для тих, хто призабув, саме зустріч з Random United була однією з тих, якими завершувався для НІКСів 5-й хрестовий похід футбольними полями лісопарку, коли наші хлопці не залишили найменших шансів супернику, винісши його, як кажуть, в одну хвіртку. ногами вперед із рахунком 8-1. Але за зиму суперник поповнився новими кадрами, змінив тренера та вийшов на поле із явним бажанням відібрати у нас ігрові очки.

Перший тайм

Волею жеребу НІКС випало розводити з центру поля. Перша четвірка відразу взялася за справу, заволодівши ініціативою і довго розігруючи м’яч. Пішли перші удари та кутові. І на одному з перших таких стандартів ми отримали обрізку, точнісінько, як півроку тому. Суперник чітко розіграв вихід двох гравців у воротаря, і Миколі Шевченку довелося виймати м’яч із сітки воріт. Але це прикре непорозуміння лише спонукало наших бійців: через пару атак Артем Маленкін побачив Женю Шеїна на чужій половині поля, віддав йому чудовий пас, а Євген чудово обробив його, не залишивши шансів воротареві команди суперників. Отже, 1-1. І тут у гру вступає несподіваний фактор – як раніше казав наш капітан, Вова Сенченко «д-д-д-дуже цікаве суддівство». Свистки суддів мовчать, коли суперник відверто фолить на нашому воротарі, гравцях. Артем, який висловив же вголос обурення цими фактами, отримує гірчичник від судді з позначкою «за неспортивну поведінку». Однак, незважаючи на це, НІКСи жодною мірою не зменшили обертів, і навіть одного свистка на три порушення вистачало, щоб лічильник фолів у Random’а повільно, але вірно повз вгору. Далі ми мали багато шансів забити, але штанга, здавалося, грала на боці команди противника:)

Другий тайм

Не встиг розпочатись другий тайм, як другий арбітр видаляє нашого тренера з поля, мотивуючи це неспортивною поведінкою останнього. Але це лише спонукало наших хлопців, які з перших хвилин другого тайму включили пресинг, дозволяючи супернику робити не більше 1-2 передач. Тому майже весь другий тайм конкурент відкрито грав «на відбій», намагаючись зберегти нічийний рахунок на табло. На ворота у другому таймі став Володимир Клименко. Гра ж у наступні 15 хвилин проходила за одним сценарієм – атаки, атаки та ще раз атаки нашої дружини, але м’яч, як зачарований, наполегливо не хотів залітати у сітку воріт Random’а. Не раз суперників рятував і їхній воротар. Після взятої суперником перерви, на поле виходить наша четвірка – Богдан Орєховський, капітан Володимир Сенченко, Артем Маленкін та Євген Шеїн. Хлопці змушують черговий раз помилитися нападаючого команди суперників, який майже з центрального кола посилає м’яч набагато вище за захисну сітку, а через пару хвилин Доктор воротарських наук Вова Клименко вводить новий м’яч на Артема, той віддає пас на Шеїна. Женя, впевнено обробивши м’яч, віддає ідеальний пас на Артема, який вражає неприкритий кут воріт суперника, викликаючи цим неймовірну радість у наших дівчат-уболівальниць. В останні хвилини суперник намагався розіграти 5-го гравця, але наші хлопці чіткою грою в обороні дозволили створити супернику лише два кутові. Фінальний свисток зафіксував очікувану, але досить тяжку перемогу NIX Solutions.

Післямова

Що ж, старт дано, помилки будуть розібрані, а вся наша футбольна дружина обіцяє подарувати ще не одну перемогу нашим уболівальникам