Ми знову у центрі футбольних баталій IT-ліги

3 Жовтня 2011

Зовсім недавно стартував уже п’ятий сезон IT-ліги. Наша улюблена футбольна команда впевнено стартувала у турнірі, і це не дивно – літо було для хлопців плідним – вони посіли друге місце у турнірі СК Вірта, багато тренувалися, звикали грати у посвіжілому складі з новачками. Повні енергії та бажання перемогти, вони ж двічі перемогли – про це далі.

NIX Solutions 14 -2 DataArt

Першими нашими суперниками стали новачки турніру – команда DataArt.

«Перший матч – і відразу з новачком айтиліги» – саме з такою думкою йшли всі гравці команди на цей матч. Коли суперник невідомий, ми зазвичай отримуємо команду від тренера грати «від оборони». Цього разу не став винятком і було вирішено спочатку подивитися, що зможе запропонувати суперник в атаці.

Перший тайм

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лигиСуперник не став довго роздумувати і забив нам перший гол через 50 секунд після стартового свистка – здавалося б, безглуздий закид на форварда не повинен був закінчитися нічим навіть здалеку схожим на гол у наші ворота, але не так сталося, як гадалося. Звичайно ж, такий розвиток подій не влаштовував нашу команду, і ми помчали вперед. Один за одним стали виникати моменти біля воріт суперника, і через 4 хвилини після голу відбір м’яча у центрі та сольний прохід у виконанні нашого Богдана Оріхівського закінчується ударом у лівий від воротаря кут воріт. П’ята хвилина матчу – 1:1.

Ми продовжили в тому ж дусі і повинні були забивати, коли Коленбетов дав передачу врозріз на Шеїна, а той прокинув далі тому ж Коленбетову на хід, але м’яч просвистів повз трохи вище лівої хрестовини воріт. Далі було слово знову за DataArt, які, як ні в чому не бувало, пройшли центром, дали пас на правий фланг, звідки відразу і пробив Микита Третьяков. Восьма хвилина знову вивела у лідери суперників. На цьому рахунок голам DataArt було закінчено. Хоча ні, був ще один гол, у свої ворота, але про це трохи згодом. Далі у хронологічному порядку.
Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги

12′ Ігор Коленбетов повторює свою спробу дати передачу врозріз, вона знаходить свого адресата в особі Дениса Шопіна, який скидає м’яч нагорі Ігорю. Після підробітку та удару м’яч залітає у лівий кут воріт. 2-2

15′ Ігор Коленбетов здійснює «бліцкриг» з правого флангу та обігравши в таранному стилі трьох суперників дає прострільну передачу з правого флангу до центру штрафної площі, де її замикає Богдан Орєховський. 3-2

19′ Артем Малєнкін проходить флангом і в районі центральної лінії дає пас флангом на Богдана Орєховського, який після обробки відправляє м’яч у ворота під рукою воротаря. 4-2.

22′ Богдан Орєховський робить діагональну передачу з лівого флангу атаки на правий край штрафного майданчика, де на випередження грає Антон Кущ та відкриває рахунок своїм голам у цьому матчі. 5-2.

22′ Денис Шопін робить прохід правим флангом і прострілює вздовж брівки, м’яч перехоплює захисник, але невдало обробивши, втрачає над ним контроль, чим і скористався Богдан Орєховський, зробивши простріл до воріт. Захисник DataArt Дмитро Титов кинувся в підкаті на м’яч, сподіваючись його вибити, але, по нещасливому випадку, закотив його у свої ворота – автогол. 6-2.

На цьому перший тайм було завершено.

Тайм другий.

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги

29′ Триходівка в пас при виході 2 в 2 закінчується голом Ігоря Коленбетова. 7-2.

32 Кілька спроб Артема Малєнкіна увінчалися успіхом на 32 хвилині, після «піжонського» перепасування з Денисом Шопіним, Артем забиває в порожні ворота. 8-2

40′ Гол-шедевр у виконанні Ігоря Коленбетова, який, отримавши м’яч у центрі поля після розіграшу ауту, “стрільнув неберучку” у ліву дев’ятку воріт DataArt. 9-2.

42′ Сольний прохід Артема Малєнкіна по центру та черговий гол. 10-2.

44 Знову Артем Малєнкін забиває гол після обрізки в атаці команди DataArt та пасу Антона Куща. 11-2.

45′ Денис Шопін, поборовся у захисті, відібрав м’яч, прокинув його флангом на Богдана Орєховського, який перед ривком перевів його на інший фланг вперед на Антона Куща. Далі слідував гольовий пас та ще один гол в активі Богдана Оріхівського. 12-2.

47′ та 48′ хвилини стали бенефісом Антона Куща, який забив 2 голи і тим самим оформив «хет-трик». 14-2

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги Цей матч став найрезультативнішим за час існування нашої команди. Відразу 3 гравці оформили «хет-трик» і один забив 4 голи.

NIX Solutions  4-1 Akvelon

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги

З недавніх пір наш тренер взявся тренувати ще одну команду IT-ліги – Аквелон, і протистояння з нею стало для нас принциповим, а у футбольних колах наше протистояння з Аквелоном охрестили “Тренерським дербі”.

Через травми, отримані в попередніх матчах, у цій грі не змогли взяти участь кілька наших провідних гравців: Коленбетов, Алекаск, Миколаїв, Магерамов. Незважаючи на ці втрати, Нікси були фаворитами в матчі, тим більше, у Аквелона була своя пробоїна у складі – не зміг взяти участі в грі лідер і капітан помаранчевих Денис Циблієв.

1й тайм

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги

З перших хвилин на полі окреслилася перевага команди НДКС. Аквелон захищався організовано, не забуваючи час від часу тікати у небезпечні контратаки. Але ми теж не забували атакувати – Артем Малєнкін, обігравши на “п’ятачку” трьох, відправив м’яч у сітку воріт Аквелона. 1:0. Після забитого голу ситуація на полі не змінилася, Нікси продовжували нападати, намагаючись збільшити свою перевагу, Аквелон продовжував відчайдушно захищатись, небезпечно контратакуючи з надією зрівняти рахунок. Здавалося, що перший тайм так і завершиться з мінімальною перевагою нашої команди, але на 24-й хвилині Артем Маленкін обікрав захисника Аквелона, що зазівався, і чітко реалізував вихід віч-на-віч. 2:0.

2й тайм

Мы снова в центре футбольных баталий IT-лиги

Зробивши правильні висновки в перерві, з початком другого тайму Нікси включили швидкість, до чого Аквелон виявився не готовим, та й сил у помаранчевих залишалося все менше і менше, суперник вийшов на гру лише з однією заміною. Результат не змусив себе довго чекати – два м’ячі влетіли в сітку воріт Аквелона вже на перших хвилинах другого тайму, відзначилися Євген Шеїн і найкращий гравець нашої команди в цьому матчі – Артем Малєнкін. 4:0! До кінця матчу Нікси не раз і не два могли збільшити рахунок, але штанги, перекладини… – везіння цього вечора були не на нашому боці. Плюс воротар суперника впіймав кураж, демонструючи чудеса реакцію лінії воріт. В результаті під завісу матчу контратака Аквелона та Юрію Меленцову вдалося розмочити рахунок – 4:1.

У результаті – впевнена перемога нашої команди, але й Аквелон справив гарне враження. Незважаючи на дві поразки, їх ще рано скидати з рахунків. Та й з поверненням до ладу лідера і капітана – Циблієва, Аквелон має суттєво додати.

У наступному турі на нас чекає зустріч зі старими та принциповими суперниками – командою Геймлофт. Матч обіцяє бути дуже складним, у суперника також дві перемоги, і вони разом із нами очолюють турнірну таблицю у нашій групі. Так що в цьому матчі визначатиметься лідер групи В. Віримо, що за підсумками туру цим лідером стане команда NIX Solutions:)

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *