Баскетбольні перемоги NIX Solutions у Другому чемпіонаті ХАБЛ

22 Березня 2013

Баскетбольна дружина NIX Solutions продовжує боротися за право виходу до плей-офф Другого чемпіонату ХАБЛ.

NIX Solutions vs The Crazy Gang

NIX Solutions воювали з The Crazy Gang на спортивному майданчику ХАІ. Стартова п’ятірка Ніксов зазнала змін через відсутність багатьох гравців, так що Єгор Зубков і Хоменко Олег відчули, як це — починати гру з перших хвилин. Перша чверть була для нас результативною: хлопці здобули 19 очок, пропустивши 14.

У другій чверті гра була під контролем баскетбольної дружини NIX Solutions, хоча ми поступилися 2 очками. Рахунок другого періоду 13:11, рахунок першої половини гри – 27:30.

Гра у третій чверті була досить передбачуваною. Гравці двох команд не завжди могли реалізувати моменти біля чужого кошика, але таки наші забили на одне очко більше. Рахунок третьої чверті 6:7. Все вирішувалося в останній десятихвилинці.

Нікси здорово розпочали четверту чверть, відпрацювавши у захисті пресингом по всьому майданчику, що одразу ж принесло плоди – шість очок у нашу скарбничку. Суперники взяли тайм-аут, щоб збити темп, але й після хвилинної перерви дружину NIX Solutions було не зупинити. Остання чверть вдалося: наша команда набрала 18 пунктів. Зустріч закінчилася із рахунком 43:55. Ця перемога дозволила нам піднятися у турнірній таблиці та збільшила шанси потрапляння до плей-офф.

NIX Solutions vs Sigma Ukraine

Вперше команда NIX Solutions прийшла випробувати майданчик у СК Комунар. На цей раз нашим суперником була команда Sigma Ukraine. Початок гри був цікавим. Ніксам вдавалося багато, і чверть обидві команди провели результативно. Незважаючи на хорошу гру, Нікси поступилися у першій чверті 15:17.

У другій чверті команди не зменшили обертів і продовжували демонструвати стиль гри. За другі десять хвилин Сигма збільшила відрив до 5 очок. У великій перерві тренерові Ніксів було про що розповісти своїм підопічним. Команда досі не в повному складі, тому було складно щось змінити в ігровому плані.

У третьому періоді на майданчик вийшов Дмитро Гряков, який просидів усю першу половину на лаві запасних. Діма помітно посилив команду в атакуючій лінії, що дозволило не лише скоротити відставання, а й вийти вперед, настрілявши 27 очок за чверть.

У четвертій чверті п’ять гравців Нікс сиділо на чотирьох фолах. Першим не витримав Андрій Чижов та сів за п’ять персональних зауважень. Суперники скоротили відставання до двох очок, напружені останні дві хвилини зустрічі для Ніксів тяглися цілу вічність.

Наступним за Чижовим сів капітан команди Ігор Коленбетов. Різниця два очки, двадцять секунд до кінця четвертої чверті лідер Сігми В’ячеслав Севастьянов на лінії штрафного кидка. Перший кидок – повз. Другий кидок – м’яч потрапляє у далеку дужку, відскакує у боротьбу, де Євген Янковий вириває його з рук суперника. Гравці Сигми одержують швидкий фол. Вкидання через бічний для Нікс і знову фол від Сігми. Гряки на лінії. Забий два – і перемога. Перший кидок – повз, другий кидок летить точно в ціль. Дві секунди до кінця, різниця три очки. Сигма бере таймаут. Вкидання нашій половині на Севостьянова. Наші захисники не дали лідеру Сігми отримати м’яч поблизу триочкової лінії, і його кидок, майже від середини майданчика, тільки дивом міг потрапити в кільце. Дива не сталося, і Нікси перемагають із рахунком 64:61.

NIX Solutions vs Rapid

Готуючись до матчу з командою Rapid, Нікси були налаштовані продовжувати свою переможну серію ігор у Харківській аматорській баскетбольній лізі.

У другій чверті гра у нападі налагодилася. Гострі передачі Олексія Нежельського закінчувалися вдалими кидками партнерів і Нікси набрали 21 пункт. Таким чином перша половина зустрічі закінчилася з рахунком 31:13.
Великий відрив від суперника, у 18 очок, дозволив припустити, що все вже вирішено у матчі, але баскетбол гра непередбачувана.

Перша чверть не показала, хто є явним лідером у цій зустрічі. У збірній NIX Solutions були проблеми з реалізацією моментів, а у Rapid залетіли майже всі м’ячі, кинуті в бік кільця. За 10 хвилин наші хлопці закинули на 3 очки більше і пішли на перерву, лідируючи в рахунку 10:7.

Третя чверть виявилася провальною для господарів. Набравши всього 7 очок, Нікси пропустили 17. За 20 хвилин першої половини Rapid забила 13 очок, а після перерви за 10 хвилин – 17.

Четвертий період команди зіграли практично на рівних, проте Ніксам вистачило тієї переваги, яку збірна нашої компанії реалізувала у першій половині. Зустріч закінчилася з рахунком 53:44, і NIX Solutions ще на один крок наблизилися до свого завдання вийти в плей-офф.