WordPress Meetup #3

21 Листопада 2016

Позаминулої п’ятниці шанси зустріти когось із харківських WP-розробників десь на вулиці були вкрай малі: всі вони провели цей вечір на WordPress Meetup #3. Про третю зустріч нашого ком’юніті розповідаємо під катом :).

П’ятничного вечора гості івента заповнили великий зал Fabrika.space.  Хтось із досвіду минулих зустрічей одразу попрямував до баристи за кавою, хтось поспішив зайняти місце ближче до сцени, хтось одразу почав фотографуватися на фоні нашого стенду. Тим часом спікери WordPress Meetup #3 провели контрольну перевірку всього, що було потрібне для виступу.

Першим доповідачем івента став Дмитро Смусь з темою WordPress та CI. Налаштувати > Зрозуміти > Полюбити”. Діма представив різні рішення автоматизації CI/CD (Jenkins, TeamCity, Codeship, Travis, Wercker), розповів, як спростити собі життя, використовуючи Docker та Vagrant разом, а також навчив будувати ідеальне середовище для розробки та автоматизованого тестування.

На кави-брейку хлопцям було що обговорити, а найцікавіші не відпускали Діму до останнього, ставлячи нашому спікеру запитання.

Другим спікером зустрічі став В’ячеслав Абакумов із доповіддю “Отже, ви вирішили створити плагін на продаж…”. Слава розповів про пошук цінних ідей і вибір кращої з них, описав підготовку до розробки, процес реалізації та підготовку першого релізу. Також доповідач підказав, з чого розпочати вибір майданчика для продажу та офіційний реліз, дав поради щодо організації підтримки, комісії, просування та подальшого розвитку, а також відповів на запитання учасників.

Особливим гостем вечора став плюшевий Вапу — талісман WordPress.  Саме таких красунчиків ми вручили спікерам WordPress Meetup #3 :).

Після ще одного кави-брейка на учасників чекало спілкування зі спікерами зустрічі Димою та Славою, а також ідейним натхненником ком’юніті Євгеном. Блок питань та відповідей був присвячений актуальним темам WordCamp’ів сезону 2016, а потім хлопці підбили підсумки зустрічі за філіжанкою кави.

Дякуємо всім учасникам зустрічі за відповіді в опитувальнику — завдяки їм ми знаємо, що наше ком’юніті дуже активне і що у вас дууууже багато крутих пропозицій для наступних івентів!

Поділитися ними також можна в облікових записах WordPress Meetup-ком’юніті у ВКонтакті, Facebook, Twitter (а заразом і подивитися фотозвіти та відео івентів :)). Якщо ви хочете переміститися з крісла учасника на сцену і виступити з доповіддю на WordPress Meetup #4, обов’язково розкажіть нам про це в повідомленні на нашому сайті.

До наступної зустрічі!