Воркшоп зі Swift, чай, фармацитрон

3 Січня 2017

Натхнення для воркшопу зі Swift наша iOS-команда привезла із самого серця Вашингтону. Трохи почаклувавши над оригінальним форматом івента та замінивши шампанське та легкі закуски на чай та фармацитрон, хлопці провели воркшоп в офісі — подробицями ділиться Євгенія.

У червні 2014-го життя iOS-розробників круто змінилося: Apple презентувала Swift — нову мову програмування, покликану замінити Objective C у ролі мови для написання iOS, Mac, Apple TV та Apple Watch додатків. На сьогоднішній день старий добрий ObjC дедалі більше поступається стильному, модному, молодіжному Swift. Це може як подобатися, так і не дуже (консерватори завжди знайдуться), але якщо ви не плануєте найближчим часом стати аутсайдером iOS розробки, Swift вчити доведеться. Тим більше, що він не кусається і має чим здивувати.

У вересні 2016-го наша команда побувала на CocoaConf у самому Вашингтоні, де добра половина доповідей та розмов за ланчем була присвячена, звичайно ж, Swift.  Більш того, перший день івента був повністю відведений для воркшопу Swift for Objective-C Developers.

Насамперед воркшоп був орієнтований на розробників, які мають досвід роботи з Objective C, але яким, наприклад, через зайнятість у старих “обжсішних” проектах, ще не довелося близько познайомитися зі Swift.  Але й тим, хто вже випробував Swift у роботі, було цікаво послухати і структурувати знання.  Загалом нам майстер-клас сподобався настільки, що ми неодмінно вирішили провести щось подібне для товаришів з тіми.