ThinkPHP #13

6 Грудня 2016

Цікаві доповіді, живе спілкування з нашими спікерами та багато натхнення – ось обов’язкові елементи програми ThinkPHP.  Нещодавно відбулася вже тринадцята зустріч нашого ком’юніті, і ми ділимося з вами подробицями івента:).

Наша зустріч уперше пройшла у хабі Fabrika.space, зібравши повну велику залу креативного простору. Кількість гостей з кожним разом зростає, і підготовка до івенту стає все більш відповідальною справою для всієї нашої команди.

Першим спікером зустрічі став Тарас Омельяненко з доповіддю “Розробка великих Web-додатків на PHP”. Тарас розповів про процес розробки додатку з точки зору DevOps та запропонував учасникам розглянути всі питання на прикладі фреймворку Symfony2. Гості івента ближче познайомилися зі сценарієм середовища, конфігуруванням середовища, автоматизацією розгортання,  роботою з Git, тестуванням, моніторингом та  масштабуванням.

Кава-брейк — це чудова можливість обговорити все почуте, поділитися своєю думкою та досвідом із однодумцями. За чашкою кави, солодощами та спілкуванням учасники зустрічі не помітили, як почалася наступна доповідь :).

Другим доповідачем зустрічі став ідейний натхненник ThinkPHP-ком’юніті Антон Шевчук. Спікер дав відповідь на запитання, яке здається простим, проте хвилює кожного розробника — “Куди йде сеньйор?” (саме так називалася доповідь). Антон розповів про перспективи сеньйора, варіанти подальшого розвитку і те, який з перерахованих варіантів підійде в тому чи іншому випадку.

Спікер активно спілкувався із залом та запропонував обговорити теми доповідей, з якими учасники хотіли б виступити на чотирнадцятій зустрічі ThinkPHP.  Антон дав корисні поради щодо вибору тез і підказав, на яких нюансах варто зосередитися.

Зазвичай плюшевих слонів спікерам ThinkPHP вручає Антон, проте цього разу він і сам був доповідачем, тому вони з Тарасом вийшли зі становища, вручивши elePHPant’ів один одному :).

Всі гості ThinkPHP #13 змогли відразу поділитися своїми побажаннями та пропозиціями у спеціальному додатку, після чого він в рандомному порядку обрав переможців, яким дісталися круті чашки та пауербанки. Дякуємо всім учасникам за відгуки – чотирнадцята зустріч не за горами, і ми обов’язково прислухаємось до кожної з ваших ідей :).

Поділитися своїми ідеями ви також можете в аккаунтах конференції у ВКонтакте, Facebook та Twitter, або написавши листа організатори у відповідному розділі сайту ThinkPHP :).

До нових зустрічей!