ThinkJava #7 — як це було :)

3 Травня 2018

У п’ятницю 13-го ми запалили по рок-н-ролу і порвали на шматки всі шаблони та забобони. ThinkJava#7 пройшла так вдало, що її можна було б носити в кишеньці замість чотирилистої конюшини! Ділимося подробицями:).

Першим речником івента став Давид Шевченко з темою “Project Jigsaw in JDK 9: Modularity Comes To Java”. Давид розповів учасникам останні новини Java 9 і на прикладах показав, чому модульна система Java 9 — це кльово, модно і молодіжно. Також спікер поділився порадами створення нових модулів та навчив гостей івента зводити їх зі старим кодом. У ході доповіді міф про те, що старий проект може безповоротно “полетіти” на новій версії, був розбитий вщент :). Завдяки Давиду та його лайфакам учасники тепер точно знають, як змусити такий проект не “полетіти”, а “злетіти”.

Після кави-брейку на сцену піднялися Олександр Малиновський та Роман Цимбаленко з доповіддю “Java Brain Teasers”. Так, Java не така проста, як може здатися, і учасники ще раз у цьому переконалися, а також дізналися низку несподіваних фішок Java SE документації і дійшли висновку, що вивчати мову програмування можна нескінченно – в результаті вона все одно знайде, чим здивувати. До речі, в ході доповіді ми потестили ще один шаблон і дізналися, що алкоголь жодного разу не погіршує роботу мозку, а навпаки, покращує:).

На мітап, як завжди, прийшло багато наших друзів. А як ще, якщо не друзями, можна назвати учасників, які не пропускають жодного івента ThinkJava? Навіть якщо вони ще зовсім діти-олівці :).

А ще учасники поділилися своїми враженнями про івент з нами, а ми, у свою чергу, ділимося з вами :).

Остання ThinkJava – зразок того, як треба проводити программерські мітапи. Вийшов мікс з нових фіч мови разом з розбором підводних каменів у існуючих, в міру присмачений віскі та мемами. Що ще потрібно для розробника у п’ятничний вечір? Давид класно і зрозуміло розповів про модульність в останній версії найкращої мови Котлін Джави, показавши, що нічого складного в ній немає і що можна і потрібно розвиватися в цьому напрямі. Ну а про хитрі паззлери Романа та Олександра… це треба дивитися, а ще краще брати участь! Було круто!

Ігор, Java developer
постійний учасник івентів ThinkJava

Перша доповідь була дуже інформативною, плюс Давид розповів усе бадьоро та цікаво. Практично вся інформація була для мене новою, впевнений, у майбутньому вона мені знадобиться. Друга частина – просто вогонь! Що може бути краще, ніж у п’ятницю ввечері розгадувати паззлери Java, та ще й у веселій невимушеній атмосфері під склянку віскі. Здивувала невисока кількість готових на цей експеримент айтішників… про часи, про вдачі!

Дмитрій, Java developer,
постійний учасник івентів ThinkJava

Після доповідей учасники івента змогли поставити спікерам питання, а автори найкращих отримали подарунки.

Дякую всім учасникам і до швидкої зустрічі вже на восьмій зустрічі ThinkJava-ком’юніті. Якщо у вас є ідеї та пропозиції, можете поділитися ними в облікових записах конференції в Facebook і Twitter. Якщо ж у вас є цікава тема для доповіді, ви хочете підкорити нашу сцену і стати власниками плюшевих Дюків, пишіть нам теми та тези доповідей у нашій групі на Meetup.

Будемо раді новим друзям!