ThinkJava #6

18 Грудня 2017

Шоста зустріч ThinkJava-ком’юніті випала на Black Friday, і поки весь світ божеволів від знижок, Ніксові спікери ділилися знаннями абсолютно безкоштовно:).

ThinkJava #6 був присвячений обговоренню розробки реактивних додатків, і наші спікери Артур Бакулін та Олександр Кущов підготували корисні доповіді на цю тему.

Першим на сцену піднявся Артур Бакулін із доповіддю “Reactive Java in Spring”. Спікер розповів про те, як у Java реалізована реактивна парадигма, як Spring забезпечує реактивність у своїй екосистемі та в роботі з іншими ресурсами – базами даних, меседж провайдерами та іншими сервісами. Також учасники змогли на реальному прикладі розібратися у перевагах Spring 5 та зрозуміти, чи варто перейти на нього.

Після доповіді учасники вирушили трохи відпочити, підкріпитися та налаштуватися на другу хвилю корисної інформації. Кава, ласощі, спілкування зі старими і новими знайомими — і ось зал знову повний і готовий до наступної доповіді.

Другим спікером івента став Олександр Кущов із темою “Reactive streams with RxJS”. Сашко розповів про реактивні потоки та їхню користь для розробника, представив засоби формування та управління потоками, що надаються RxJS, а також допоміг учасникам розібратися у принципах об’єднання потоків та операцій над елементами у потоках. Спікер закінчив свою доповідь прикладами областей застосування реактивних потоків, розповівши гостям івента, де їх застосовувати не слід.

Учасники поставили багато запитань обом спікерам, і хлопці із задоволенням на них відповіли. Авторам найкращих питань ми вручили паровозики ThinkJava — упевнені, що незабаром вони обзаведуться новими вагончиками :).

Артур та Саша стали володарями плюшевих Дюків, які ми традиційно вручаємо спікерам івентів. Якщо ви хочете стати спікером ThinkJava #7, пишіть нам у facebook, twitter або meetup і пропонуйте свою тему.

Дякуємо всім учасникам івента та до зустрічі на ThinkJava #7!