ThinkJava #5

23 Червня 2017

Нещодавно ми запросили харківських розробників та гостей з інших міст України на ThinkJava #5, щоб у традиційно затишній обстановці івента поговорити на актуальні теми світу Java, розглянути під різними кутами тенденції індустрії, поділитися досвідом, отримати відповіді на важливі питання, поспілкуватися на кава-брейках і весело провести першу літню п’ятницю

За зростанням ком’юніті спостерігати завжди приємно: всього за півгодини найбільша зала Fabrika.space почала говорити голосами понад 400 учасників івента — всі вони обговорювали свої очікування, жваво спілкувалися з новими та старими знайомими.

Першим спікером ThinkJava #5 став Роман Василенко. У своїй доповіді “Batch processing of Big Data with Hadoop” він розповів про Big Data та виклики, які ставить перед розробниками глобальне зростання обсягу даних, а також розкрив переваги Hadoop у боротьбі за Big Data. Більш детально Рома представив бінарний формат зберігання даних Avro, планувальник завдань Ozzie та Cascading фреймворк як абстракцію над MapReduce, а потім на їх основі зробив лайв-демо. Після насиченої доповіді всі учасники вирушили на каву-брейк ділитися враженнями та заряджатися ароматним напоєм перед новою порцією корисної інформації.

Другий спікер івента – Ігор Псарук – виступив із темою “Start fast with Angular and Spring Boot”. Доповідач показав, як створити невеликий web-додаток з нуля за допомогою сучасних фреймворків Angular і Spring Boot, і тим самим пояснив учасниками івента, що фронтенд не такий страшний для бекенд-розробника, як багато хто звикли думати.

Після закінчення доповідей усі гості івента змогли поставити спікерам питання, а авторам найкращих із них ми вручили корисні подарунки :).

Дякуємо всім учасникам та до швидкої зустрічі на шостій зустрічі ThinkJava-ком’юніті. Ми будемо раді вашим ідеям та пропозиціям, якими ви можете поділитися в облікових записах конференції в Facebook та Twitter. А у випадку, якщо наші спікери надихнули вас спробувати свої сили як доповідачі та стати власниками плюшевих Дюків, пишіть нам теми та тези доповідей у нашій групі на Meetup :). Будемо раді новим особам!