ThinkJava #3 від NIX Solutions

30 Березня 2016

Харківські Java-розробники ще на початку весни знали, де проведуть одну з березневих п’ятниць — звісно ж на ThinkJava #3! Спікери третьої зустрічі ThinkJava-ком’юніті вирішили повністю присвятити її темі мікросервісів та поділитися знаннями та досвідом їх використання з усіма учасниками конференції. Оскільки наша спільнота стрімко зростає, ThinkJava #3 пройшла в найбільшому залі затишного креативного простору Fabrika.space.

Восени минулого року експерти NIX Solutions вивчили всі нюанси мікросервісної архітектури на Java-івенті світової величини – конференції Spring One 2GX. Багато з почутого наші розробники випробували практично. Освоївши різні інструменти розробки мікросервісних програм і навчившись уникати помилок або без втрат усувати їх наслідки, хлопці вирішили поділитися цінним досвідом на ThinkJava #3.

Першими доповідачами третьої зустрічі стали Іван Криворотенко та Влад Стусь із темою “Мікросервіси та їхні друзі”. Наші спікери дали чітке визначення мікровервісів та розкрили їх переваги у порівнянні з традиційним підходом у розробці додатків. Також доповідачі поділилися досвідом організації взаємодії сервісів, застерегли учасників конференції від можливих проблем та типових завдань, а також порадили вже готові рішення, які потрібно тільки правильно застосувати. Фінальною точкою виступу спікерів стали, звісно, ​​відповіді на всі запитання учасників.

На традиційну каву-брейк гості третьої зустрічі вирушили з масою тем для обговорення. Шумна жвава обстановка, передчуття наступної порції свіжих знань, аромат кави та запах солодощів – ідеальне поєднання для п’ятниці харківських Java-розробників! Зарядившись гарним настроєм, учасники зайняли свої місця: кожному хотілося опинитися ближче до сцени, щоб не пропустити жодного слова наших доповідачів.

Другим спікером став Віталій Цимбалюк із доповіддю “Як відчути себе у безпеці при використанні мікросервісів”. У своєму виступі Віталій розповів про всі переваги та недоліки мікросервісних додатків та підходи до забезпечення їх безпеки. Також спікер дав відповідь на головне питання Java-розробників, які використовують мікросервіси – “Чи існує ідеальне рішення, яке дозволить відчувати себе в безпеці за мінімальних зусиль?”. Після закінчення доповіді всі учасники конференції могли поставити запитання, що їх цікавлять, і отримати цінні коментарі наших спікерів.

Наприкінці вечора гості конференції отримали на згадку особливі стікери ThinkJava #3, спікерам традиційно дісталися плюшеві Дюки.

Відмінним завершенням вечора стала афтепаті на першому поверсі Fabrika.space. Тут гості конференції могли поспілкуватися з новими знайомими, обговорити вечір та обмінятися контактами для нових зустрічей, зокрема й на наших івентах.

Дякуємо всім учасникам ThinkJava #3 та до зустрічі на наступній конференції!