Sync.NET #5

9 Січня 2018

Першого дня зими наша Sync.NET-команда провела вже п’ятий івент ком’юніті. Круті доповіді, жваві дискусії та дружнє спілкування на кава-брейках — з кожним разом наші зустрічі стають все більш масштабними та одночасно затишними, і це дуже тішить.

Першим спікером Sync.NET #5 став Андрій Віндюк із доповіддю “Антипатерни вимірювання продуктивності”. Андрій докладно пояснив, чому перфоманс буває “поганим” і чому одні і ті ж фічі працюють все повільніше і споживають все більше ресурсів. Також Андрій розповів про інструменти вимірювання та аналізу на різних етапах розробки, від дів-машини до production-сервера :). Після цього учасники мітапу вирушили на каву-брейк, щоб обговорити почуте за чашкою ароматного капучино у колі однодумців та запостити парочку фото в Інстаграм з хештегом #з_першим_днем_зими #syncnet :).

Другу доповідь вечора “Структура та модель виконання .NET Core програми” представив Іван Заруба. Спікер розповів про компоненти інфраструктури .NET Core фреймворку та види розгортання .NET Core додатків. Також Іван детально зупинився на файлах, що входять до складу програми для різних видів розгортання, та розповів, що відбувається при запуску .NET Core програми до виконання методу Main.

Після ще однієї перерви на каву на учасників чекала третя доповідь “Кросплатформні настільні додатки за допомогою ElectronJS”. Спікер Денис Саділо пояснив, що таке ElectronJS і звідки він прийшов, як будуються настільні програми на JavaScript і що ми отримуємо з коробки. А головне, дав відповідь на запитання “Які проблеми можуть виникнути у процесі розробки під час роботи з електроном?”.

За традицією спікери Андрій, Іван та Денис отримали у подарунок плюшеві маскоти мітапу — єнотів, а деяким учасникам пощастило виграти пам’ятні подарунки :). Маленькі паровозики тепер додаватимуть до свого складу новий вагон кожен наступний мітап, розпалюючи азарт Sync.NET-колекціонерів.

Рости великим  з Sync.NET!