Sync.NET #4

5 Травня 2017

Четверта зустріч Sync.NET-ком’юніті успішно відбулася, зібравши понад 300 розробників у затишній залі Fabrika.space. Цікаві доповіді, спілкування зі спікерами, жваві кави-брейки – такі традиції дотримуватися дуже приємно :).

Першим спікером Sync.NET #4 стала Катерина Кащенко. У своїй доповіді “Прогресивні веб-програми та їхні можливості в сучасному web” вона відповіла на такі важливі питання, як “Чи можуть веб-програми замінити нативні?”, “Що робити за відсутності доступу до мережі на пристрої?” і “Чи можна і як працювати з системою API?”. Також Катя розповіла про процес створення веб-додатків із SPA, Service Worker та тестування PWA, після чого учасники вирушили на каву-брейк — зарядитися ароматним напоєм, зробити на згадку парочку фотографій та поділитися враженнями у компанії однодумців.

Другу доповідь “Exploring Roslyn” представив Назар Таран. Спікер розповів, що являє собою Roslyn, на яких ключових концепціях він заснований, які структури даних використовує, пояснив, як Roslyn і Visual Studio допомагають розробникам бути продуктивнішими. Також Назарій представив приклади скриптингу на C#, плагіни для Visual Studio і як приклад застосування, власний аналізатор коду з використанням Visual Studio SDK і Roslyn.

Після ще однієї кава-брейки на учасників чекала ще одна порція корисної інформації. Іван Ломаков представив доповідь “Фізіологія MS SQL Server. Препаруємо та вивчаємо таблиці” і розповів, для чого існують різновиди таблиць у MS SQL Server. Одним із перших питань із зали був “Чим вони можуть бути корисні з погляду розробника?” – І Ваня дав на нього відповідь, підкріпивши його конкретними прикладами використання таблиць.

Одне питання дало зелене світло іншим, і, оскільки ми завжди обома руками за живе спілкування, наші спікери з радістю відповіли на кожен.

Ми, у свою чергу, попросили учасників івента дати відповіді в короткому опитувальнику, які допоможуть нам робити зустрічі Sync.NET щоразу крутіше. Дуже приємно було читати відповіді учасників на запитання “Що сподобалося особливо?”: “Подання інформації доповідачами, теми виступів, атмосфера, кава-брейк” та “інформативні доповіді, кава-брейки та єнотики”.

До речі, кожному доповідачу дісталися плюшеві єноти. Хтось тільки на івенті дізнався про цю приємну традицію, хтось поповнив свою колекцію єнотів, а деякі учасники зайнялися ідеєю і самим спробувати себе у ролі спікера. Якщо таке бажання є і у вас, обов’язково напишіть нам про це нам — зробити це можна в розділі сайту Sync.NET “Запропонувати тему. А в наших акаунтах у ВКонтакті та Facebook ви можете поділитися своїми побажаннями та пропозиціями :).

До речі, кожному доповідачу дісталися плюшеві єноти. Хтось тільки на івенті дізнався про цю приємну традицію, хтось поповнив свою колекцію єнотів, а деякі учасники загорілися ідеєю та самим спробують себе у ролі спікера. Якщо таке бажання є і у вас, обов’язково напишіть нам це — зробити це можна в розділі сайту Sync.NET “Запропонувати тему”. А в наших акаунтах у ВКонтакті та Facebook ви можете поділитися своїми побажаннями та пропозиціями :).

Дякуємо всім учасникам івента та до зустрічі на Sync.NET #5!