Sync.NET #3

9 Листопада 2016

Першої п’ятниці листопада відбулася вже третя зустріч Sync.NET-ком’юніті, учасниками якої стали як постійні гості наших зустрічей, так і нові хлопці й дівчата. І ті й інші допомогли спікерам Sync.NET #3 сформувати програму конференції, взявши участь у голосуванні за теми зустрічі – розповідаємо під катом про те, що ж у нас із цього вийшло:).

Після другої зустрічі Sync.NET-ком’юніті на нашу електронну адресу  sync.net@nixsolutions.com посипалися пропозиції від гостей конференції щодо тем наступного івента. Ми зраділи такому ентузіазму і подумали: чому б не влаштувати голосування і не визначити, які теми світу .NET найбільш актуальні зараз?  Сказано – зроблено: протягом тижня підписники наших аккаунтів у ВКонтакті, Facebook та Twitter голосували за цікаві їм теми і допомогли нам сформувати програму Sync.NET #3 — за це ми дуже дякуємо!

Першим доповідачем конференції став Володимир Чмуж.  Коротке досьє: 29 років, у web-розробці з 2012 року, в .NET’і з 2014 року, мріє відвідати всі Сім чудес світу. Тема доповіді: ASP. NET Core JavaScript Services: інтеграція ASP. NET з сучасними frontend фреймворками та інструментами”. Вова розповів учасникам зустрічі про низку інструментів під назвою JavaScriptServices, які пропонують інфраструктуру для розробників SPA на базі ASP. NET Core.  Спікер ближче познайомив учасників конференції із сучасними трендами web-розробки, виконанням Node.js модулів у .NET додатку, інтеграцією з webpack та hot module replacement, ізоморфними додатками, server-side prerendering у додатках на Angular 2, React та ASP.  NET Core.

Під час кави-брейку було досить галасливо. Хлопці та дівчата жваво обговорювали почуте, ділилися враженнями та заряджалися кавою з солодощами, адже вони мали прослухати ще дві доповіді та не забути поставити нашим спікерам питання, які й привели їх на Sync.NET #3.

Другу доповідь “Xamarin: наші перші кроки” представив Віктор Кудря.  Коротке досьє: 23 роки, в .NET з 2013 року, давно мріяв отримати плюшевого єнота за свою доповідь на Sync.NET #3.  Вітя розповів про можливості Xamarin та перший досвід роботи з фреймворком, пролив світло на історію створення та розвитку цієї технології, дав рекомендації щодо організації коду у додатку на Xamarin та зробив ставки у протистоянні Xamarin.Android/Xamarin.iOS vs Xamarin.Forms: кастомізація проти  кросплатформенності.

Після ще однієї смачної паузи всіх гостей Sync.NET #3 чекала ще одна доповідь — “SQL’фобія — перші симптоми і профілактика” від Івана Ломакова. Коротке досьє спікера: 32 роки, в .NET з 2010 року, мріє осягнути неосяжне. Іван розповів, що може статися, якщо максимально уникати використання SQL, з якими труднощами при цьому доведеться зіткнутися і які можливості будуть втрачені. Також спікер навчив уникати підводного каміння під час використання ORM на прикладі Entity Framework, правильно використовувати SQL запити та ORM і отримувати вигоду від роботи з SQL.

Після доповідей усіх спікерів Sync.NET #3 традиційно чекали плюшеві єноти (так, мрія Віктора Кудрі збулася :)), а учасників конференції тим часом чекала “серйозна” перевірка на засвоєння нового матеріалу – вікторина від наших доповідачів. Спеціальний додаток рандомно вибирав щасливчиків, які мали вийти до “дошки” і відповісти на запитання.  За правильну відповідь на запитання “Garbage Collector – це a) робот-пилосос; b) голодний кіт; c) я під час весняного прибирання; d) процес, який періодично звільняє пам’ять” — і виконання інших дуууже складних завдань учасники вікторини отримали круті чашки і пауербанки :).

Після хвилинки фана учасники конференції змогли поставити питання щодо технологій спікерам Sync.NET #3, а деякі з гостей не пропустили можливості поцікавитися, коли і як наші доповідачі відкрили в собі інтерес до IT :).

Дякуємо всім гостям Sync.NET #3 і до зустрічі на наступній конференції — завдяки вашим відповідям в опитувальнику, відгукам та пропозиціям ми зробимо четвертий івент ще крутішим!  До речі, побажаннями та пропозиціями ви також можете поділитись у наших акаунтах у ВКонтакті, Facebook та Twitter.

P.S. Якщо ж ви відчуваєте в собі бажання та потенціал перекваліфікуватися з учасника конференції у спікера, розкажіть нам про це у листі на електронну адресу sync.net@nixsolutions.com :).