Sync.NET #2 від NIX Solutions

20 Квітня 2016

Здавалося б нещодавно ми відкривали першу зустріч нашої Sync.NET-спільноти, трохи хвилювалися перед виступом і з гордістю отримували перших плюшевих єнотів за інформативні доповіді. Нещодавно відбулася вже друга зустріч нашого ком’юніті, для якої ми збільшили кількість доповідей із двох до трьох, а як дату вибрали екватор весни — 15 квітня.

Те, що на Sync.NET #2 харківських девелоперів чекають аж три доповіді, було не єдиним сюрпризом зустрічі. На реєстрації кожен учасник отримав бейдж з унікальним номером, адже спеціально для конференції наші спікери створили особливу програму. У ньому гості могли залишити відгуки про прослухану доповідь, після чого аплікейшн у рандомному порядку обирав переможця. Трьом щасливчикам дісталися цінні призи: вже на конференції хлопці змогли скористатися крутими пауербанками.

Першим спікером зустрічі став Денис Павелко із темою “Windows 10, our first experience”. Як тільки з’явилася платформа, наші розробники створили програму, яка допомогла порівняти Windows 10 з версією 8.1 та зрозуміти, які можливості дає “десятка”. У ході свого виступу Денис розповів про те, що сталося в результаті роботи над додатком, і про проблеми, з якими його команда зіткнулася в процесі його створення. Також спікер ближче познайомив учасників конференції з RelativePanel і поділився, як він може замінити звичний grid у створенні інтерфейсів користувача. Окрему увагу Денис приділив змінам у VisualStateManager та користі VisualState.StateTriggers для роботи над створенням їхньої програми.

На традиційній кави-брейку було досить галасливо: хлопці жваво обговорювали почуту інформацію, знайомилися одне з одним і раділи, побачивши серед гостей своїх давніх товаришів. Після закінчення смачної перерви учасники Sync.NET #2 знову зайняли свої місця, адже попереду їх чекала наступна доповідь.

Другим спікером конференції став Володимир Білоусов із темою доповіді “ASP.NET MVC, asynchronous and multi-threading”. Вова розповів про можливості платформи ASP.NET MVC при роботі з асинхронністю та багатопоточністю, навчив учасників другої зустрічі розрізняти ці поняття та дав рекомендації щодо вибору того чи іншого механізму залежно від поставленого завдання. Також Вова розповів про застосування асинхронних контролерів та синтаксичної конструкції async/await при роботі з тривалими операціями введення-виводу та поділився досвідом використання Parallel Task Library для реалізації багатопотокової роботи.

Після ще однієї смачної паузи на філіжанку кави з печивом на сцені з’явився наш третій спікер Іван Заруба з доповіддю “ASP.NET Core 1.0”. Ваня провів детальний огляд ASP.NET Core та виявивши його основні відмінності від ASP.NET 4.5, розповівши про нову структуру проекту ASP.NET Core та давши експертну оцінку новому функціоналу MVC Core. Також спікер поділився власним досвідом роботи з MVC Core (MVC 6) та підказав учасникам конференції, як не натрапити на підводне каміння у його використанні.

Як і на Sync.NET #1, доповідачі другої зустрічі .NET-ком’юніті отримали плюшеві єноти, а учасники — свіжу порцію знань та задоволення від спілкування з новими знайомими.

Дякуємо всім гостям Sync.NET #2 та до зустрічі на нашій третій конференції :).

P.S. Якщо ж ви відчуваєте в собі бажання та потенціал перекваліфікуватися з учасника конференції у спікера, розкажіть нам про це у листі на електронну адресу sync.net@nixsolutions.com :).