Сага про 23 День народження NIX Solutions

28 Вересня 2017

Відклади свою зброю, воїн, струси дорожній пил з плаща, візьми собі кухоль пінного і присядь до нашого осередку — скальди заспівають тобі сагу про подвиги NIX-вікінгів у далеких західних землях!

Святковим тингом вирішив великий конунг відзначити  23 День народження NIX Solutions — і всі 14 підвладних йому міст відгукнулися на його поклик. Наші дракари вийшли у відкрите море, і сам Ньорд підхопив їх і відвів до західних берегів – назустріч славним набігам, гарячим битвам і багатій здобичі!

Конунг та його найближчі соратники — Верховний ярл, Вовкоголовий, Воїн-Берсерк, Воїн-Кметь та Провидець — вітали ярлів у своєму наметі, розповівши про звичаї західних земель і вручивши ватажкам золото, щоб воїн з будь-якого міста зміг осушити кухоль грогу в таверні весь голос крикнути “Скіль!” на честь урочистого тингу.

Чи чуєш ти, воїне, гуркіт грому, ніби сам Тор вражає своїм молотом? Так вітали воїни свого конунга, вселяючи гордість у серця правителів та породжуючи жах серед ворогів. І кожен вікінг був готовий вийти вперед і почати розповідь про життя та подвиги свого народу.

Яка якість є головною для дівчини з суворої півночі? Вікінги “Скайрім” переконали глядачів, що їхні дівчата мають бути насамперед рішучими, та продемонстрували безапеляційні методи знайомства північних дам. Правителі оцінили дівочу винахідливість і вирішили, що вона гідна третього місця у конкурсі представлення команд.

Справжній вікінг за життя повинен: сходити в набіг, закопати скарб і побудувати NIX’gard. Майстер-клас із поводження з будівельними інструментами продемонстрували “50 друзів Одіна” під традиційну скандинавську пісню “Satisfaction” та здобули друге місце.

“Драккари на литовських номерах” поділилися власним досвідом спілкування з патрульною службою, підкреслили важливу роль хорошої дикції для всіх учасників турніру Великого шолома і тим вибороли особливе розташування правителів Каттегата і перше місце в конкурсі представлення команд.

Відчувши смак перших перемог, ярли всіх 14 загонів спалахнули бойовим азартом, і конунг підтримав рішення воїнів відразу вирушити в набіг.

Усього загонам належало покрити себе славою в чотирьох набігах: у Ліса Тівіден вирушали наймогутніші берсерки, щоб помститися підступному ярлу Боргу; завойовники Гетталанда билися верхи на залізних скакунах; у Ютландію ярли заслали найуміліших розвідників і визнаних майстрів шпигунства; у Хедеб’ю ж вікінги озброїлися хитрістю та вмінням торгуватися, щоб обвести навколо пальця місцевих купців і повернутися до Каттегата з багатою здобиччю.

Однак перш ніж покинути Каттегат і повести своїх воїнів у набіг, кожен ярл мав пройти випробування самого Тора – на те була воля могутнього аса. Провідникам загонів треба було довести, що вони гідні підняти молот Тора і розбити льоди Ніфльхейма — і кожен ярл упорався з цим непростим завданням!

Нагородою у випробуванні Тора стала карта першого набігу, і воїни всіх загонів одразу ж спустили свої драккари на воду, вирушаючи назустріч подвигам, багатому видобутку та героїчним битвам.

Їм треба було палити ворожі дракари, штурмувати стіни і напувати кров’ю фортеця Борга, вести дракари по суші і перемагати ворогів одним лише бойовим кличем берсерка. Багато загонів показали своє вміння бачити приховане і знайшли вхід у загадкову Упсалу: тут хоробри воїни обмінювали свої коси на друїдські зілля, вікінги стрибали в Асгард і проходили випробування жерців, щоб оволодіти силою ведмедя.

Після кожного набігу вікінги поверталися до рідних міст, щоб чесно розділити трофеї, передати естафету товаришам та на святковому бенкеті дружно прокричати “Скіль!”. І все ж ¦справжньому воїну мало для радості одного лише бенкету. Тільки в битвах співає серце вікінга, і тому в Каттегаті весь день тривали військові забави: змагання за шахівницею та на стрільбищі, бої на мечах, випробування залізного кулака та найазартніші ігри в таверні.

Коли сонце почало хилитися до заходу сонця, Конунг зібрав своїх найближчих соратників, щоб разом відвідати 14 міст NIX-вікінгів та оцінити облаштування кожного табору. Чотирнадцять разів чули правителі Каттегата вітальний клич, чотирнадцять бенкетів відвідали вони і зазнали сили чотирнадцяти воїнів — по одному з кожного міста.

У таборі загону “Отруби! Команда вікінгів-дієтологів” правителі Долини познайомилися з суворим північним ЗОЖ: тут воїни весь час проводили у спортзалі і дотримувалися особливої ​​вікінгівської дієти. На нагороду за ентузіазм та ефективну пропаганду здорового способу життя Конунг та його друзі присудили загону 5 місце у конкурсі таборів.

У місті “Тор і Локі не вклалися в терміни” ми побачили, як вікінги проводять своє дозвілля у перервах між війнами та набігами. Тут нас чекало бенкет у барі для справжніх вікінгів, фірмова страва Півночі “Свіжовитий Лосось” і скальд з гітарою. Нагородою гостинності воїнів цього племені стало четверте місце у конкурсі.

Вікінги за кермом “Драккарів на литовських номерах” розкрили правителям справжнє значення Вальгалли – чудової лазні, після якої, звичайно ж, саме час підкріпитися відерцем-другим олів’є та копченою рибою. Тут головним було вчасно уникнути зустрічі з грізними патрульними та їхньою табельною зброєю. Свіжий погляд на традиції вікінгів заслуговував на нагороди — і отримав її разом із третім місцем у конкурсі таборів!

Загін “Loki Strikes” точно помітив, що поряд з військовою майстерністю удача — найближча союзниця вікінга. У цьому місті правителі Каттегата вибили справжній Локі-Страйк, зіграли в рулетку на те, яку країну вибрати для наступного набігу, і насолодилися риболовлею. Удача була на боці “Loki Strikes”, і вікінги здобули друге місце у конкурсі таборів!

Біля підніжжя вулкана розкинулося місто загону “Ейяф’ядлайекюдль”, в якому правителів Каттегата зустріли жерці з чарівним зіллям, яке перенесло нас на 23 роки тому. Тут ми брали участь у таємничих шаманських обрядах, перемагали у битвах, стали свідками виверження вулкана та найдовшого вітального кличу в історії Каттегата. Гідною нагородою мешканцям міста стало перше місце у конкурсі!

Коли ж сонце зайшло за крону Іггдрасіля, настав час фінального випробування ярлів набігу на Асгард. Найнадійніших напарників вибрали собі ярли, і пліч-о-пліч подолали низку випробувань, щоб заволодіти легендарними клинками валькірій і прославити NIX-вікінгів у героїчних сагах!

Коли скарбниці наповнилися трофеями, глеки — вином, а ворожі драккари догоріли далеко від берега, на сцену вийшли “Воплі Відоплясова” і Каттегат здригнувся від дружного “Скіль!”.

По всьому північному узбережжю стало набагато спекотніше, коли правителі Долини піднялися на сцену, щоб привітати ярлів та їхні загони з успішними набігами та вручити найудачливішим бійцям найкращі подарунки, про які тільки сміє мріяти справжній воїн:

Загін “50 друзів Одіна” посіли третє місце і отримали загартований в полум’ї Муспельхейма бойова сокира Вовкоголового, названа “Вдовиною скорботою”.

Воїни, що прийшли на тинг від підніжжя вулкана Ейяфьядлайекюдль, отримали друге місце у загальному заліку і нагородою ним стала сокира Верховного ярлу, здобута в бою з велетнями Йотунхейма.

Подвиги загону “Скайрім” навіки увійшли до “Саги про NIX-вікінги” і подарували воїнам перше місце в загальному заліку. Нагороду “Скайрім” отримали легендарний меч Конунга, подарований самим Одином!

Вітальним кличем зустрічав переможців весь Каттегат, настільки голосно, що навіть вогняні велетні Муспелльхейма з’явилися на тинг привітати могутніх воїнів.

І навіть аси, що вдень і вночі бенкетують у Вальгаллі, здригнулися, коли NIX-вікінги голосно закричали «Скіль!», славлячи 23-й осінній бенкет Конунга!