React Amsterdam 2018

15 Травня 2018

Три дні, присвячених React, 25 доповідей, величезне ком’юніті Front – end і Full – stack девелоперів зі всього світу, серія воркшопів – чи варто говорити, що квитки для наших експертів були куплені через секунду після старту їх букінга? :)

Коли ми дізналися, що ми продовжували реагувати Assterdam 2018, потім буквально занурилися в море емоцій, очікування чогось великого та приємного хвилювання. Дивлячись заздалегідь, я скажу, що все повністю виправдане :).

React Amsterdam – є однією з найбільших подій, присвячених темам, а саме – дуже прохолодно-реагування. Лі Жок, понад 1300 розробників, які приходять з різних частин світу, щоб слухати більше ніж 25 звітів з Гуру, і все це в Амстердамі! Ми вважаємо, що не один React-розробник не встояв би.

Дуже сподобалася організація івента : велике приміщення з хорошою акустикою, декілька проєкторів в залі, щоб без зусиль розуміти і чути все, про що йде мова, було легко як авангарду, так і ”галерці”. Також хочеться відмітити, що були 2 потоки спічів – окремо йшли лекції і для мобільних розробників(React Native). Приблизно після кожної третьої доповіді нас чекали невеликі кава-брейки – це дозволяло і трохи перезавантажитися, і обговорити побачене і почуте, а також поспілкуватися з колегами з інших країн. У новинку була рубрика ”Horror Stories” – доповідачі коротко описували реальні проблеми в проєкті та те, як вони їх вирішили. Після завершення конференції хотілося лише одного – скоріше дістатися до комп’ютера і виконати те, про що дізналися. Це тема для окремої статті :).

Про місто. Ми, звичайно, готувалися до поїздки і складали список місць, які хотіли відвідати, але по приїзду зрозуміли, що, можливо, поквапилися – красивим було все! Нестандартні пряникові будиночки, акуратні водойми, квітуча магнолія і величезна кількість диких качок – і це ми ще не наближалися до центру міста :).

Архітектура не залишить байдужим нікого. Приємно здивувало, що більшість жителів міста віддають перевагу велотранспорт над автомобільним. Причому велосипеди не спортивні, а швидше вінтажні. Особисто для мене стало відкриттям, що в Амстердамі дуже розвинений водний транспорт – від маленьких екскурсійних катерів до величезних промислових суден. І ще однією приємною несподіванкою стало те, що до місця проведення конференції нам треба було добиратися на поромі.

Додому поверталися задоволені, але було трохи сумно, що наша поїздка добігла кінця :). Хотілося б подякувати нашу компанію за можливість відвідувати такі івенти та сказати окреме спасибі відділу JS/UI :).

Автор статті Богдан, JS девелопер NIX Solutions