NIXMultiConf. Як це було?

27 Листопада 2018

Коли нам бракує корисних речовин в організмі, ми п’ємо мультивітаміни. Коли нам бракує корисної інформації, ми йдемо за новими знаннями і скілами на мультиконференцію. Цього разу Ніксові мітапи ThinkPHP, Sync.NET, WordPress Kharkiv, RubyRoars пройшли у форматі одними великими  NIXMultiConf, і до вже відомих вам напрямами додалися нові – ThinkPM і ThinkAndroid.

З моменту, коли наша команда уперше замислилася про мітапах для розробників(а було це в 2012 році), ми провели 35 конф, презентували близько 105 доповідей, відповіли в середньому на 315 питань із залу, а ще вчинили 1 переїзд з одного майданчика на локацію більше. На одному з весняних івентів нам і прийшла в голову ідея зробити загальну масштабну одноденну конференцію, але при цьому все так само “з душею”, як і наші п’ятничні мітапи. :).

Так, крок за кроком, ми об’єднали в один великий механізм 4 вже існуючі напрями, відкрили ще 2 нових – ті, про які найчастіше запитують учасники мітапів, і отримали ось таку формулу: ThinkPHP + Sync.NET + WordPress Kharkiv + RubyRoars + ThinkPM + ThinkAndroid = NIXMultiConf.

На мультиконференції були представлені доповіді для розробників різних рівнів – від junior до senior. Ми обговорили глибоко технічні теми і питання застосування софтвер скілов : бекенд-розробнику адже теж корисно подивитися на свою роботу з точки зору PM або, приміром, фронтендщика. Одні спікери виступали англійською мовою, інші говорили про те, як створити міцний відділ розробки на Ruby, треті ділилися секретами побудови правильних стосунків із замовниками. Нашою метою було і робитиме івент, корисний кожному учасникові, будь то студент, який тільки визначається з мовою програмування, початкуючий девелопер або вже досвідчений розробник. Нам здається, у нас вийшло. А якщо ви з якоїсь причини не відвідали NIXMultiConf, але дуже хотіли послухати доповіді, повні їх відео зовсім скоро з’являться на YouTube- каналах ThinkPHP, Sync.NET, WordPress Kharkiv, RubyRoars, ThinkPM і ThinkAndroid.

Постійні учасники знають, що після івентів ми завжди пропонуємо вам поділитися враженнями і побажаннями в опитувачах. Ваші відповіді – наші головні помічники в тому, як зробити конференцію краще і зручніше, а доповіді – інформативніше і актуальніше. Ділимося нашими міркуваннями і виведеннями :).

Ітак, що у нас вийшло

Оверкорисну неділю, в якій взяли участь і прокачалися більше тисячі харківських розробників і проектних менеджерів;
16 крутих доповідей по напрямах PHP .Net, WordPress, Ruby, PM, Android;
• близько 80 питань із залу і стільки ж відповідей на них від наших спікерів;
• порція мімімішності, оскільки багато учасників поєднали сімейний день з освітнім і прийшли з дітками. Ми почастували маленьких айтішників смачними шоколадними кексами і видали наклейки – малюкам не повинно бути нудно на NIXMultiConf;
• 15 кави-брейків між доповідями і багато-багато спілкування, знайомств, дискусій. І ще декілька десятків питань до наших спікерів під час перерв, а це означає, що з темами ми потрапили “в десятку”;
• повний бар учасників на першому поверсі, в Fabrika.bar, після закінчення івенту. Після такого насиченого дня усім хотілося релакснуть в компанії нових і старих товаришів і поділитися враженнями.

Наші висновки

• Харківське айті-комьюніті дуже активне, хлопці готові йти за знаннями навіть в неділю і навіть на 10 ранку. Весняний івент NIXMultiConf обіцяємо провести в суботу і вже зараз відчуваємо, що доведеться зробити стіни Fabrika.space гумовими, щоб усіх зручно розмістити;
6 напрямів – це ого-го, але цілком можливо, що їх кількість збільшиться;
• 80 відповідей на 80 питань – це багато, але ми хочемо допомогти ще більшій кількості учасників. Вже зараз ми думаємо над тим, щоб організувати простір для дискусій і спілкування із спікерами після доповідей;
• нам подобається ділитися знаннями, так що будемо ще :).

Вашими висновками ви завжди можете поділитися на наших сторіночках в Facebook (ThinkPHP, Sync.NET, WordPress Kharkiv, RubyRoars, ThinkPM, ThinkAndroid) Twitter (ThinkPHP, Sync.NET, WordPress Kharkiv, RubyRoars).

До зустрічі навесні!