NIX Arabian Night

23 Січня 2019

Салам, мій дорогий друг! Чи знаєш ти, що у Шахерезади є ще одна, 1002-а казка, яка вважалася загубленою? Ми відшукали старовинний рукопис, і називається ця казка “Двадцятип’ятиріччя NIX Solutions”. А першою її главою стала NIX Arabian Night. Хочеш, ми відкриємо тобі таємниці арабської новорічної ночі? Тоді ласкаво просимо до нашого вогнища, де завжди звучать найцікавіші казки.

Було це холодної зими, коли снігу насипало так багато, що килими-літаки літали лише за полуторним тарифом, а каравани верблюдів стояли в пробках. Прекрасні танцівниці, сивобороді мудреці, відважні бедуїни і майстерні воїни – усі відгукнулися на запрошення султана, і тепер поспішали в Палац, щоб разом вітати настання Нового року.

У блиску золота і дорогоцінних шовків явилися гості в столицю султанату, і кожен наряд був гідний окремої сторінки нашої казки.

Шлях до Палацу лежав через східний базар з найрідкіснішими товарами: були тут пухнасті кайруанскі килими і дорогоцінні мідні лампи, глеки румийского вина і блюда ферганського плову, щонайтонші шовки і витончені прикраси. І вітали торговці кожного гостя з такою повагою, ніби перед ними сам Гарун-аль-Рашид і його свита.

Як небо прикрашають зірки, так і новорічну ніч прикрасили наші ефенди і хатун, подарувавши усім жителям Палацу свій танець. І не було серед придворних того, хто не захотів би і сам пуститися в танок.

У Палаці безліч своїх казок і легенд. Цього року нам відкрилися 19 найяскравіших і чарівніших історій. Із завмиранням серця жителі Палацу чекали мудрого султана Гаррі і візиря Віктора, які відкрили нам, чия ж казка перевершила усі інші на думку гостей – і нею виявилася повість про пригоди “Блискучих”. А ще ми дізналися, чиї казки полонили серця султанату і яким трьом караванам вдалося прийти до оазису перемоги! Третє місце зайняв відділ iOS з казкою про килими, друге місце дісталося ефенди і хатун з .NET, які за лічені секунди створили колекцію східних нарядів. А вищої нагороди удостоїлися гарячі хлопці, чий танець живота не поступився б танцю найвитонченішої одаліски. Так-так, на сцені знову виявилися “Блискучі”!

Була на тому святі і сама Шахерезада, будь-якої хвилини готова повідати нову казку. А найвідважніших гостей чекала печера скарбів, що раніше охороняється 40 розбійниками.

Сам Аладдін дав гостям свій килим-самоліт, щоб піднялися ефенді і хатун високо в хмари до зірок і насолодилися видом Палацу і його гостей.

При одному лише слові “схід” відразу чуються барабани, але, як говорять у нас у Багдаді, краще один раз побачити, чим сто разів почути. Жителі нашого Палацу продемонстрували своє уміння задати ритм відразу на 50-ти барабанах – і навіть в найвіддаленіших куточках Магрибу жителі султанату відбивали веселий дріб.

Коли ж барабани замовкли, на сцені немов з нізвідки не з’явився наймогутніший чарівник семи аравійських пустель – Віталій Лузкарь. Ось вже кому точно не потрібна ні лампа джина, ні влада над пустинними іфритами, щоб створити справжнє диво.

І було в цю новорічну ніч стільки пісень, танців і музики, що сам собою в повітрі над танцмайданчиком почав сплітатися чарівний килим-самоліт, і кожен з нас вклав в нього щось своє. Килим вийшов таким великим, що на нім могли політати усі жителі Палацу, і піднімався він так високо, що можна було побачити і бархани семи аравійських пустель, і мінарети далекого Самарканду, і відблиск хвиль Середземного моря.

Щасливого вам року, хатун і ефенді. Нехай любов панує у вашому серці, а життя буде солодким, як рахат-лукум. До скорої зустрічі, і пам’ятаєте: це тільки перша глава казки “Двадцятип’ятиріччя NIX Solutions”!