Майстер-клас з ReactJS у NIX Solutions

11 Грудня 2015

Піца, пиво, футбол, ReactJS – ні-ні, це не дитяча гра “знайди зайве слово”, а короткий опис майстер-класу по ReactJS, який нещодавно пройшов у нас в офісі. Так, об’єднуючи приємне з корисним, наші PHP- девелопери доповнили вже наявні знання про технологію і попрактикували в їх використанні.

Наші PHP- розробники регулярно удосконалюють свої знання, прокачують скіли і завжди використовують будь-яку можливість для розширення професійних горизонтів. Звичайно ж, коли хлопці розповіли про крутий майстер-клас по ReactJS, ми в NIX Solutions підтримали ідею провести цей воркшоп в нашому офісі В якості лектора техлид відділу PHP запросив Іллю Сегеду, справжнього українського євангеліста ReactJS, і наші хлопці настроїлися ще доскональніше вивчити технологію під його керівництвом.

Спершу невелика довідка про лектора:

Ілля Сегеда – Senior JavaScript developer з досвідом більше 6-ти років, в IT- сфері з 2001 року. Зараз займається розробкою власного StartUp- проекту.

Реалізовані Іллею проекти: Anesthesia(Kitchek), Citroen DS4 web – site, Prizoland – платформа для створення промо-кампаній з розіграшами для сторонніх компаній і системою глобальних ачівок, Vinc – редактор і програвач складних презентацій з насиченим контентом, а також система пошуку по внутрішній документації для Ощадбанку.

Наші хлопці до цього переглядали записи лекцій Іллі, і з нетерпінням чекали особистого знайомства. Майстер-клас розпочався з ввідної теоретичної частини, в якій Ілля поділився своїм досвідом створення додатків на ReactJS і навів приклади використання технології з власної практики.

Після продуктивного старту хлопці приступили до ще цікавішої частини – практики. Вони повторювали дії Іллі, ставили питання, разом з лектором вирішували проблеми, що виникають у них.

Оскільки ReactJS досить простий у вивченні, принципово нової інформації не було, зате усі наші знання ми систематизували і підтвердили досвідом і часом. Ми послухали досвідченішого товариша, змогли з його допомогою побачити повнішу картину роботи з ReactJS. Ілля не перший проект зробив за допомогою цієї технології, тому на його досвіді ми зрозуміли, як правильно користуватися ReactJS, в яких місцях він хороший, чим і як його треба доповнювати, щоб отримати повноцінний інструмент розробки. Також ми упізнали нові концепції і прийоми при побудові додатка на ReactJS.

Євген, PHP developer NIX Solutions  

Після практичної частини хлопці перейшли до менш офіційного спілкування, і до піци додалося пиво. Це було дуже до речі, оскільки того вечора збірна України грала зі Словенією. Ілля виявився уболівальником, і обговорення ReactJS раз у раз чергувалися з обговоренням футболу і перемоги нашої збірної з рахунком 2:0.

Наші PHP- девелопери залишилися дуже задоволені продуктивною суботою і отриманою інформацією про створення складних застосувань за допомогою ReactJS. Вже в понеділок хлопці почали використати все на практиці і ділитися новими знаннями з товаришами по команді, а це означає, що майстер-клас в NIX Solutions пройшов мегаефективно!