Hard Skills Exam: QA – перший загальний іспит для тестувальників Харкова

14 Грудня 2018

8 грудня портал СуХаРи провів перший в Харкові чемпіонат для початкуючих тестувальників і тестувальниць  Hard Skills Exam: QA.У NIX Solutions ми завжди із задоволенням підтримуємо освітні IT- заходи, тому виступили генеральними спонсорами чемпіонату. Пройти оцінювання могли як випускники харківських IT- шкіл, так і ті, хто самостійно вивчає QA по підручниках і онлайн-джерелах. Що таких, що бажають виявилося 80 чоловік, більшість з яких успішно впоралися із завданням.

for-it-cl

Спільно з Raccoon Gang і Design and Test Lab ми розробили програму оцінки знань початкуючих QA- експертів, яка включає тести на логіку, теоретичні питання, практичні завдання і перевірку англійської мови. Усі завдання грунтувалися на реальному досвіді роботи і запитах ринку і враховували вимоги компаній-працедавців. Таким чином, за підсумками тестування ми зможемо не лише оцінити знання і навички учасників, але і допоможемо школам наблизити учбові програми до стандартів працедавців і клієнтів.

“Ми помічаємо, що не усі хлопці, які приходять до нас на співбесіду після інших QA- курсів міста, готові до роботи в проекті за нашими стандартами. І тому нам цікаво побачити загальний рівень підготовки випускників, дати максимально прозору оцінку їх знань і допомогти майбутнім айтишникам і організаторам ІТ- шкіл підвищити якість навчання” — говорить Віктор Шальнєв, CEO NIX Solutions.

Прохідний бал в 51% набрала третина учасників, з яких 60% – випускники міських IT- курсів. Ми раді запросити хлопців з кращими результатами на співбесіду на позицію Junior QA, а успішне проходження іспиту зараховуємо за пройдене технічне тестування усередині компанії.

“У нас дійсно вийшов хард-скіл іспит: разом з колегами з інших компаній ми змогли визначити основних контрольні точки для перевірки знань початківців QA, хоча, зрозуміло, у кожної компанії є свій набір вимог, і вони часто розрізняються між собою. Результати тестування у черговий раз підтвердили, що головне в навчанні – бажання і готовність вчитися, саме тому серед хлопців, що отримали прохідний бал, багато “самоуків”. Радує, що усі впоралися з тестуванням по англійському, – знання мови дуже важливе в роботі QA- фахівця, проте до недавніх пір студенти приділяли йому значно менше уваги. Ми готові запрошувати на співбесіду хлопців з кращими результатами і вважаємо, що підсумки іспиту стали великим кроком вперед в плані IT- навчання в Харкові, і подібні тестування варто проводити і по інших напрямах”— оцінює захід Вікторія Ковтун, керівник Учбового центру NIX Solutions.

img_5579

У Ніксах ми завжди відкриті молодим фахівцям, із задоволенням беремося їх навчати і дуже радіємо їх успіхам. Упевнені, що успіх Hard Skills Exam: QA дасть “зелене світло” проведенню подібних чемпіонатів по усіх технологіях і допоможе задати стандарти IT- освіти в місті. Сподіваємося, що таким чином ми зацікавимо хлопців, допоможемо визначитися з професією, вибрати потрібний напрям і розвиватися в нім. Тому хочемо нагадати, що не страшно робити помилки, важливо уміти вчитися на них.

Довідка : У Харкові працюють близько 20 IT- шкіл, 9 з них учать тестуванню. Чемпіонат підтримали шість міських шкіл: Telesens Academy, A – level, Skill Up, Ukrainian IT School, Lemon.School, Комп’ютерна школа Hillel. Всього в чемпіонаті прийняли участь 11 шкіл, у тому числі учні безкоштовних курсів на базі одного з університетів міста.