Хочеш бути Full Stack? Тобі — у тусовку .NET

23 Листопада 2020

Обережно! Зараз буде сюжет жахливого сну!

Уяви: щоб попрацювати у текстовому редакторі, фотошопі та одночасно слухати подкаст, потрібно завантажити додаткову прогу. Нова дія – нова програма. Під кожне завдання. Ось прямий ПІД КОЖУ. На жодному девайсі не вистачить пам’яті, а у людей нервів.

На щастя, кожен із нас може вільно користуватися будь-якими програмами. Скажімо «Спасибі» всюдисущому Біллу Гейтсу. У 2002 році Microsoft створили програмну платформу .NET Framework із загальним середовищем виконання завдань – Common Language Runtime. .NET дозволяє запускати та ефективно використовувати різні програми. Вихідний код відкрито на GitHub. Ти можеш приєднатися до платформи і продовжити чийсь ланцюжок розробки або розвивати свій. А краще повноцінно навчитися .NET у професіоналів на курсі від NIX.

Ну, майже вмовили. Де корисний .NET?

Фреймворк використовують розробки на C#, Visual Basic, Visual C++, F#, рідше — на COBOL, Fortran, Haskell і Java. Старі проекти цими мовами можна адаптувати під нові стандарти за допомогою .NET. До 2014 року фреймворк працював лише в операційній системі Windows. Пізніше з’явилася платформа версія .NET Core для користувачів macOS і Linux.

Напрямок .NET популярно серед Full Stack розробників, які займаються проектами «під ключ». Фреймворк Кросплатформенний. На ньому можна створювати продукти під будь-яку платформу та браузери, будь то звичні Chrome, Firefox, Safari або навіть Edge. А ще робити різні послуги – від мобільних додатків (Xamarin), робочого столу (WPF) і Інтернету (ASP.NET Core) до ігор та програм з віртуальною і доповненою дійсністю (Unity і AR/VR).

Припустимо, клієнт хоче просувати свою послугу через сайт та програму та об’єднати їх з додатковими сервісами, у тому числі для онлайн-оплати. Як тут допоможуть знання .NET? Потрібно зробити інтернет-магазин, а значить – підключити базу даних та розмітку з динамічними ефектами. Потрібен мобільний сервіс із чатом? Тоді в програмі потрібно налаштувати прийом та обробку даних користувачів. Це основні фічі. Зазвичай їх більше, і всі повинні повноцінно взаємодіяти на робочому столі та в гаджеті. Як це зробити – докладніше дізнаєшся на курсі. Думаєш, якщо новачок, не впораєшся? А ось і дарма.

18156014_1179978272112910_581116242282646083_o

Чому .NET хороший для старту в IT

Якщо раніше бізнеси роздумували над он-лайном, то зараз сервіси масово емігрували в інтернет. Кожному користувачеві треба догодити. З інструментами .NET через кілька місяців навчання ти створюватимеш різні продукти. Незважаючи на те, що курс зосереджений на вебі, за бажанням студенти самі зможуть освоїти десктоп або мобільну розробку. У майбутньому будуть робити сайти, утиліти, мобільні програми та працювати з базами даних. Навіть у проектах з AR/VR та хмарними технологіями .NET розробник знайде собі застосування. Він може будувати кар’єру на різних позиціях:

  • Software Engineer (C#/.NET);
  • Backend Developer;
  • .NET Team Lead;
  • Solution Architect;
  • Unity Developer;
  • Full Stack Developer.

Зі студентами ми більше будемо розвиватися у веб-напрямку. Курс тренувальний, але максимально наближений до “бойових” умов. Попрацюємо над типовим проектом. Зазвичай складається з різних модулів. Кожна команда займається своєю частиною. По ходу вчимося взаємодіяти один з одним. З великою ймовірністю хлопцям після навчання ми пропонуємо співпрацю. Ми не обмежені однією вакансією чи конкретним проектом та враховуємо індивідуальні якості людини, її сильні сторони. Тому кожному намагаємось підібрати проект, максимально наближений до його навичок та інтересів. Нам важливо, щоб фахівець-початківець виявив себе на 100%.

Ігор, Head of .Net department в NIX, senior .NET розробник та викладач курсу

Як потрапити на курс навчання .NET

  • Реєструйся на сайті;
  • У призначений час перейди за посиланням та виконай тестове завдання;
  • За результатами тесту отримай зворотний зв’язок від рекрутера;
  • Приходь на співбесіду та розкажи про себе;
  • Ура, на курсах NIX!

Технічний бекграунд – мастхев. Це може бути вища або незакінчена вища освіта в галузі IT або суміжному напрямку. Небагато знаєшся у front-end розробці? Чудово! Тут знадобляться твої знання HTML, CSS, JavaScript (jQuery). Добре було б базово розуміти архітектуру та можливості платформи ASP.NET MVC. Курс підійде тим, хто знайомий із синтаксисом C# і розуміє об’єктно-орієнтоване проектування, володіє навичками роботи з IDE Microsoft Visual Studio та Sql server management studio. Решта – прокачаєш на практиці.

Звичайно, всього на світі не можна знати, тому NIX ділиться своєю шпаргалкою. Навчальні матеріали допоможуть підготуватись до тестового завдання. Окрема увага при відборі студентів приділяється резюме.

Коли наші експерти розглядають резюме та бачать посилання на GitHub або інше джерело – це вже великий плюс для кандидата. Особливо, якщо на посилання експерта чекає хороший код. Є загальноприйняті рекомендації щодо оформлення коду. Звичайно, від новачка ніхто не чекає на певну стилістику, але особисто я очікую, що код буде охайним, без “сміття”.

Ігор, викладач курсу

Експерти NIX також цінують мотивацію та прагнення до самонавчання. Якщо у тебе є чітка мета – підкорити IT – викладачі дадуть базові знання, допоможуть виправити помилки у процесі навчання та познайомлять із тонкощами командної роботи. А ось наскільки все це принесе успіх, залежить лише від тебе.

Будь сміливішим і відкрий для себе нові можливості разом з NIX!

ХОЧЕШ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ?

  • Дивись доповіді минулих Sync.NET
  • Приєднуйся до .NET-ком’юніті Харкова та дивись доповіді по темі на NIXMultiConf #4
  • Підписуйся на наш Telegram-канал і завжди залишайся в курсі нових .NET-вакансій та старту програми навчання .NET у NIX.