WordCamp Europe 2016: віденський тур експертів NIX Solutions

28 Вересня 2016

Якщо десь обговорюють актуальні для WordPress-розробки теми, зустрічаються з Меттом Мулленвегом і говорять про тенденції світу CMS, будьте впевнені: делегація від WordPress-команди NIX Solutions бере у цьому активну участь.

У цьому році наші Ніксівці відправились на найбільш знакову подію у світі WP — WordCamp Europe, що зібрав у Відні більш ніж 2300 людей з усього світу. Виявилося, що австрійська столиця чудово підходить для таких івентів: зручне розташування, великі конференц-зали, активне WordPress ком’юніті, а також знамениті віденські кав’ярні та зоопарк із пандами:).

NIX at WordCamp Europe 2016

Конференція складалася з двох днів доповідей та дня контрибуторів. Усього було три потоки та кілька категорій доповідей: Development, Design, Business, Content та Community. Таким чином, кожен відвідувач міг формувати власний розклад та вибирати доповіді на свій смак. Найпопулярнішими темами WPEU-2016 очікувано стали високонавантаженість, Continuous Integration, REST API та проект Calypso.

Speakers at WordCamp Europe 2016

В якості бонуса організатори івента запросили виступити Метта Мулленвега, розробника-засновника WordPress, засновника Automattic, WordPress.com, Akismet та багатьох інших сервісів.

Дещо про доповіді

На конференції особливу увагу приділили Calipso та REST API. Останньому присвятили аж три доповіді — ця тема справді актуальна та цікава для WP.

Без highload не проходить жодна поважна конференція. На WordCamp EU виступили хлопці, які з нуля розробили новинний сайт на WordPress з більш ніж десятьма мільйонами переглядів на день.

Не залишився поза увагою і PHP7. WordPress на ньому працює і значно швидше, ніж на 5.6, проте є і підводні камені, про які розповіли доповідачі. Більше деталей про побачене та почуте буде у статті в нашому хабраблозі. Не пропустіть!

У нас вже був досвід поїздок на WordCamp до Києва та Москви, але австрійський івент, звичайно, виявився найцікавішим і наймасштабнішим: корисні доповіді, круті спікери плюс можливість взяти безпосередню участь у розвитку WordPress як волонтери в Сontributor Day. Такі поїздки завжди надихають: багато з того, що обговорювалося на конференції, ми вже використовуємо в роботі, і тепер готові поділитися новим досвідом як у форматі внутрішніх тренінгів у компанії, так і на Kharkiv WordPress Meetup :). Дякуємо NIX Solutions за круту можливість особисто побувати на одному з найзначніших WordPress-івентів року.

Євген, Tech Lead CMS-відділу NIX Solutions

Сontributor Day на WCEU 2016

На WordPress зараз працює 25% всіх сайтів у світовому павутинні, в тому числі і завдяки волонтерам, до яких цього року приєдналася і наша команда.

На день контрибуторів записалося близько 600 волонтерів. У цей день можна було взяти безпосередню участь у розвитку WordPress, дізнатися, як працюють розробники ядра, команди, що перевіряють плагіни та теми для офіційного каталогу, перекладачі і навіть отримати поради про те, як зібрати WordPress спільноту у своєму місті.

Contributor Day — це особлива можливість працювати разом з супер-розробниками, дизайнерами та іншими ентузіастами зі світового ком’юніті. З кожним роком все більше людей хочуть брати участь у розвитку WordPress, і організаторам доводиться з кожним роком шукати зали більшої площі. Цього року Contributor day зайняв цілий корпус University of Vienna (Faculty of Informatics).

Делегація NIX Solutions відвідала “Core” секцію. Завдання цієї секції — розробка ядра WordPress. Розробники WP поділилися Vagrant + VirtualBox збиранням. Наша команда оновила пару open-source плагінів та відправила патч для ядра, а також запропонувала невеликі зміни до логіки підключення CSS.

Віденський бал замість Afterparty

Afterparty проходив у незвичайному форматі Віденського балу. Це був новий (і дуже веселий!) досвід для нашої команди. Втім, скоро краватки-метелики стали трохи тиснути, і вони втекли з балу кататися на велосипедах нічним Віднем. Наші експерти запевняють, що такі покотушки are strongly recommend для всіх, хто хоче побачити австрійську столицю з іншого боку.