ThinkQA #1

26 Квітня 2019

Іноді хороша розминка може вплинути на хід усього тренування. Наші QA- експерти вирішили не нехтувати цим правилом і за тиждень до NIXMultiConf #2 влаштували розминка мітап по усіх традиціях Ніксових п’ятничних конференцій.

Думка запустити напрям QA народилася у нашої команди вже давно, і з кожним питанням учасників “А коли вже буде конференція з тестування”? вона міцніла все більше. І ось, провівши ThinkQA у рамках NIX Solutions, ми вирішили вийти у велике плавання та організувати ThinkQA #1 для тих, що усіх, що бажають.

А що бажають виявилося багато: всього за пару тижнів реєстрації найбільший зал хаба Fabrika.space став тріщати по швах – кількість учасників наближалася до свого максимуму. П’ять сотень харківських і не лише харківських QA- фахівців хотіли побувати на івенті, прослухати 4 заявлених доповіді і поспілкуватися зі спікерами. Спікери у свою чергу готувалися до аншлага, по кілька разів доповнювали презентацію і влаштовували фінальні прогони – все заради якісного контенту.

На цьому івенті доповідачі представили 4 теми: Сергій Ламанов – “Не варто чекати при старті автоматизації UI. Негативний досвід автоматизації реального проекту, якого можна(і треба) уникати”, Віолета Юр’єва – “Як тестувати, якщо в проекті MongoDB”, Ілля Книш – “Appium. Підводні камені мобільної автоматизації” і Ігор Довбий – “Криптографія. Як її зрозуміти і тестувати”. Кожен з них після закінчення презентації проводив на сцені ще мінімум 20 хвилин – учасники один за іншим ставили питання, а під час кави-брейка ділилися один з одним своїми думками з приводу отриманої інформації.

Автори найкращих питань отримали плюшевих медоїдів, яких організатори обрали маскотами напрями. Чому саме медоїди? Цих питань на івенті було не менше, ніж питань по темах доповідей, так що чекаємо вас на наступному івенті – розповімо історію нашого маскота і вам!

Стежити за новинами ThinkQA зручно на facebook- сторінці за посиланням.