ThinkPHP #8. OktoberPHPest

29 Жовтня 2013

Восьма конференція ThinkPHP додала цієї осені яскравих фарб, подарувавши можливість усім PHP-розробникам Харкова зібратися за кухлем гарячого чаю, щоб відзначити OktoberPHPest і поговорити про вічне – про веб-технології.

Скучивши за товариством однодумців, учасники ThinkPHP #8 почали збиратися в конференц-залі СК “Металіст” задовго до початку конференції. Чекаючи першої доповіді, хлопці встигли підкріпитися традиційними солодощами та обговорити останні новини зі світу PHP.

Цього разу в меню конференції була вибухонебезпечна доповідь від Романа Пронського про менеджера залежностей для PHP Composer та success story Ігоря Малиновського “Highload, спадщина від дядечка Ау”, в якій Ігор розповів про свій досвід створення стабільного та масштабованого рішення з нестабільного легасі-проекту.

У своїй доповіді Роман поділився рекомендаціями та хитрощами у використанні Composer та розповів історію створення менеджера залежностей для PHP. Обговоривши першу доповідь під час кава-брейку, учасники конференції запаслися чаєм та цукерками, щоб слухати розповідь Ігоря було ще цікавіше :). У своїй доповіді Ігор запропонував обговорити, з чого почати боротьбу з вузькими місцями, коротко розповів про New Relic моніторинг, для чого використовується Redis, що потрібно робити, щоб запровадити Continious Delivery, чому рішення на базі стандартних фреймверків можуть не працювати, як перевірити рішення, що приймаються. за допомогою А/В тестування, розібратися з проблемами APC на PHP 5.4 та 5.5 та правильно розподілити навантаження з Amazon ELB.

Завдяки захоплюючим доповідям вечір п’ятниці пролетів непомітно, і учасники восьмої конференції ThinkPHP вирушили додому, сповнені свіжих вражень та нових ідей.

Ми дякуємо нашим доповідачам та всім гостям конференції за участь і, як завжди, чекаємо від вас пропозицій щодо нових доповідей на ThinkPHP #9!