ThinkPHP #10. ThinkSmile

10 Жовтня 2014

На ювілейній 10 конференцій ThinkPHP ми обговорювали останні новини зі світу PHP і відмічали Міжнародний день посмішки. Цього разу посмішкою, знаннями і цінним досвідом з нами поділилися Іван Носов, Павло Поляков і Дмитро Чиркін.

Перша доповідь була присвячена темі, що хвилює, “Ізоморфний JavaScript” – в нім Іван Носов розповів про усі нюанси виконання коду як на клієнтові, так і на сервері. Обговорення доповіді плавно перейшло в каву-брейк з традиційними солодощами – розмови про веб-технології краще всього вести під чай з цукерками :).

Після кави-брейка конференцію продовжив Павло Поляков з доповіддю “Парсинг інформації на PHP, від explode() до PhantomJS”. Він розглянув еволюцію PHP парсинга і детально розібрав універсальний варіант – емуляція браузеру і навіть рішення капчі.

Жадоба до знань у черговий раз пересилила жадання кави і печива, тому усі учасники конференції одноголосно проголосували за те, щоб відразу перейти до доповіді Дмитра Чиркина, пропустивши каву-брейк. Дима розповідав про можливості PostgreSQL, які розробникам давно бракує в MySQL, порівнюючи системи один з одним. Порівняння виявилося не на користь MySQL. Доповідь “Чому ви досі не використовуєте PostgreSQL”? настільки зацікавив аудиторію, що його обговорення тривало приблизно стільки ж, скільки і розповідь доповідача.

Отримавши свіжу порцію знань, учасники конференції покинули гостинний конференц-зал СК “Металіст”, а самі зосереджені веб-розробники дружною компанією відправилися на афтерпаті.