ThinkJava #4

9 Грудня 2016

Напередодні четвертої зустрічі ком’юніті наша команда приймала поздоровлення з новосіллям, переїхавши на новий домен та оновивши дизайн сайту ThinkJava:). Івент же пройшов у звичному для учасників місці — великій залі креативного простору Fabrika.space.

Наша команда знову перепливла моря та океани, щоб побувати на черговий SpringOne Platform у Лас-Вегасі, а після повернення до рідних стін відразу ж приступила до підготовки програми ThinkJava #4. Зустріч ми присвятили хмарним обчисленням, і поділитися привезеними знаннями та своїм досвідом у цій сфері мали два спікери.

Першим спікером івента став Олександр Малиновський із темою “Applications Development with Cloud Foundry”. Сашко розповів, що таке “хмарні обчислення”, та представив основні типи хмар. Окрему увагу він приділив такій моделі надання хмарних обчислень як Platform as a Service (PaaS). Розглянувши її на прикладі Cloud Foundry, доповідач познайомив учасників з критеріями, яким має відповідати програма Cloud-Native, а також розібрав основні компоненти та можливості Cloud Foundry. Для закріплення нового матеріалу Саша розгорнув реальний додаток на CF і продемонстрував гостям івента можливості zero downtime deployment на практиці.

Під час кава-брейку у гостей івента з’явилася чудова можливість обміркувати почуте, обговорити враження з однодумцями та налаштуватися на ще одну порцію корисної інформації. Хто знає, можливо, парочці учасників навіть вдалося прогулятися до бару на першому поверсі :).

Другим доповідачем ThinkJava #4 став Роман Цимбаленко.  Він познайомив учасників з поняттям “Data Wrangling” та продемонстрував, як реалізувати систему безперервної обробки даних за допомогою нового дітища Spring — Spring Cloud Data Flow. Також Рома розкрив переваги переведення цих систем у хмару та допоміг учасникам розібратися, наскільки покращиться розробка систем під час використання існуючих підпроектів Spring.  На завершення спікер розповів, які інтеграції надаються вже зараз, і поділився своїми припущеннями про те, на що можна очікувати в майбутньому.

Після доповідей ми традиційно вручили спікерам ThinkJava #4 плюшевих Дюків, а також влаштували сюрприз для учасників: спеціальний додаток рандомно обрав номери бейджів, власникам яких дісталися круті та корисні подарунки — чашки та пауербанки :).

Дякуємо всім учасникам івента та до швидкої зустрічі вже на ThinkJava #5. Якщо у вас є ідеї та пропозиції, як зробити його ще крутішим, поділіться ними в акаунтах конференції у ВКонтакті, Facebook, Twitter. А у випадку, якщо наші доповідачі надихнули вас спробувати себе в ролі спікерів, чекаємо на ваші листи з темою та тезами доповідей у нашій групі на Meetup :). Будемо раді новим ообличчям!