Оповідь про те, як Отаман «справжнього вправного Ґазду» шукав

17 Січня 2012

Перед Новим Роком завітали до Отамана козаки та писар і кажуть: «Чутка за NIX Solutions йде, що на кожному хуторі майстри та ремісники живуть, які небачені чудеса творять і премудростями ремесел володіють. Не всім про цих чудових майстрів розповідають, тому не всі їх можуть знайти».

Перед Новим Роком завітали до Отамана козаки та писар і кажуть: «Чутка за NIX Solutions йде, що на кожному хуторі майстри та ремісники живуть, які небачені чудеса творять і премудростями ремесел володіють. Не всім про цих чудових майстрів розповідають, тому не всі їх можуть знайти».

«Якщо так, – відповів Отаман, – то нехай кожен хутір покаже мені своїх умільців-креативників та своє ремесло, а вже найгідніших умілих і найкращих господарів хуторських без нагороди не залишу». На тому й вирішили.

І загули хутори, і закипіла робота! Ось уже ніч на подвір’ї, а з хуторів долинають звуки молота та пили, звуки голосів дзвінких та музичних інструментів дивовижних. Пихтять майстри, робочі кімнати в українські хати перетворюють, адже раз на рік Отаман у гості приїжджає. Червоні дівиці рушники вишивають і колядки співають, добрі молодці лазню будують та первак варять, мед збирають та млин воюють – на печі лежати ніколи!

Їздить Отаман по хуторах та диву дається – чудес на хуторах мабуть-невидимо! На автоматизаторському хуторі «Qякіно» його в лазню справжню зазивають, а поки Атаман у гостях, коваль йому подарунки кує, а автоматизовані бджоли медок готують.У «Нью Васюках» Атаману показали, як до ЄВРО 2012 підготовка йде, на андроїд-хуторі «Великий Салошмат» Атаман на ярмарку галасливим провіантом запасся – яйця «лютих птахів» і навіть трохи кода в мішку прикупив, на далекому айфоні Бруклинське» співали і танцювали афроукраїнці, у «Великих гуляках» Отаман згадав гарячу молодість і подивився мексиканський серіал у виконанні хуторян, в «Мухоєдово-Куйокнуло» йому млин робітник показують, хлібом-сіллю частують , а на баг-хантерському хуторі «Великі Жуки» «Язикату Хвеську» у театрі показують та отамана веселять! Отаман натішитися не може – майстри на хуторах такі, у яких будь-яка справа сперечається та будь-яка ідея ладиться. На кожному хуторі Отаманові раді – і колядки співають, і в лазню звуть, і перваком частують. А червоні дівчата вже постаралися на славу – столи від національних страв та від щедрості хуторян ломляться, а їхній аромат по всьому хутору розливається, і хуторяни складно про своє житіє-буття розповідають та колядки співають.

Об’їздив Отаман усі хутори, і кінь його вже втомився. Присів Отаман відпочити та перепочити, а з «Трудолюбівки» та «Дотнетівки» душевні співи долинають, слух радують. «Ох і голосисті червоні дівчата та добрі молодці на Королівських хуторах живуть – душа радіє. Дарую і їм свою Королівську милість».

Відпочив Атаман і вирушив додому, а тільки прибув – зібрав козаків та писаря, і став думати – кому ж звання найкращого та вмілого господаря дарувати, коли в Королівстві, виходить одні умільці та креативники живуть. Місяць уже піднявся на небосхил, на хуторах гуляння та веселощі, а Отаман і козаки всі думають. Під ранок вже вирішили, що нагородять хуторян за те, що в них найкраще ладнається, тому найкращих вшановували в таких номінаціях: «За креатив» – тих, хто сили свої та таланти в багату ідею вклали, «Очумілі ручки» – тут виявилися майстри та креативники з золотими руками, «Театр у житті» – сюди потрапили всі хуторяни, у яких акторські таланти неабиякі і визначні.

А «справжніх вправних Газді» виявилося аж четверо – їхній Отаман визначив на перше-четверте місця. Усі хуторяни отримали сертифікати на золоті монети, а монети можуть витратити як душі завгодно – головне, по-господарськи:). Найкращі господарі, які на першому та другому місці опинилися, під небувалу милість Атамана потрапили. Він дарував обіцянку будь-яке бажання їх виконати, яке хуторяни тільки придумати зможуть. Вони поки що бажання загадують і думу думають, адже скоро казка дається взнаки, та не скоро справа робиться:)

От і казочка закінчується, а на хуторах веселощі тільки починається – адже попереду ще Новий Рік!