Рекордна ThinkPHP #16

4 Червня 2018

“Сьогодні середа, 25 квітня, час 20:00, і ми розпочинаємо гру “Що? Де? Коли? у Ненудному Саді”, — саме так міг би пройти вечір того дня, проте нам вдалося знайти собі веселішу роботу. Ми всі та-аа-ак довго чекали і готувалися, і ось вона – 16-та зустріч ThinkPHP-ком’юніті, яка побила всі рекорди: довелося навіть доставляти стільці в залі і викликати додаткового баристу :).

Першою, зі своєю доповіддю “Хайп-технології для legacy – переосмислення основ”, на сцену піднявся Сергій Лисак, який обговорив з аудиторією такі теми:

– навіщо потрібен SPA;

– навіщо потрібен REST;

– Js фреймворки vs. Js бібліотеки — екскаватори vs. лопати;

– PHP як конструктор фронтенд частини програми;

– стратегії оновлення legacy;

– критерії вибору технологій.

Доповідь була дуже цікавою і викликала масу додаткових питань і бурхливих обговорень, після яких нашим гостям і спікерам точно була потрібна кава-брейк :).

Підкріпившись, всі повернулися до зали, де другий спікер Дмитро Семик ділився знаннями під час своєї доповіді “Мікросервіси”. Він розповів про переваги та недоліки монолітної та мікросервісної архітектур, поділився тим, як підтримувати транзакційність у мікросервісній архітектурі за допомогою шаблону проектування Saga, та разом із залою обговорив плюси та мінуси мікросервісів як із загальною, так і з власною базами даних.

Дмитра зал теж не відпустив без дискусії, за якою, за традицією, слідувала рекламна солодка пауза :).

Третім на сцену піднявся Максим Колодезний із доповіддю під назвою “Serverless applications. AWS”. У ньому Максим відповів на найчастіші запитання, розповів про корисні сервіси та інструменти, а також застеріг учасників від проблем і підводного каміння, що зустрічаються на шляху кожного розробника.

І, звичайно ж, авторів найцікавіших та незвичайних питань ми не відпустили без пам’ятних призів :). А також на ThinkPHP #16 до нас заглянув elePHPant :).

Якщо у вас з’явилися нові побажання чи пропозиції, обов’язково розкажіть нам про це в наших облікових записах у соцмережах або в відповідному розділі сайту ThinkPHP!