Проект про велику беттингову платформу відзначив своє 7-річчя!

5 Січня 2021

Існує 1000 причин любити те, чим займається команда NIX: круті тусовки, затишок в офісі, класні тиммейти, спільні історії та спільний відпочинок, робота над цікавими проектами та вирішення завдань, що не вирішуються. А тепер у Ніксів є тисяча перша причина – проекту, пов’язаному з беттингової платформою, виповнилося 7 років!

Хлопці з команди можуть похвалитися історіями зростання від Джуна до тих. ліда, міцною дружбою та великим списком перемог. І із задоволенням діляться ними із вами.

Пройшло 7 років з того моменту, коли з уже готовим сайтом та невеликим функціоналом у NIX прийшов новий замовник. На той момент його розробники вже написали велику монолітну програму з низькою продуктивністю на Yii 1. До NIX він звернувся з невеликим завданням – змінити дизайн сайту. Як ви розумієте, це був лише початок історії :).

Досить швидко клієнт повністю передав проект NIX. І що цікаво, команді так і не довелося змінювати дизайн, бо хлопці взялися за реалізацію проекту під іншим кутом. Вони побачили в ньому потенціал, знайшли спосіб, як удосконалити або навіть кардинально перетворити сирий продукт на такий, який сьогодні використовується більш ніж на 30 беттингових сайтах для ставок.

Головна особливість – це, звичайно, команда, яка вміє завжди донести свої думки, ніколи не каже “не хочу, ось і все”, а все пояснює. З хлопцями можна і містом піти гуляти, і за кордон злітати, і в лазні попаритися, і в офісі зависнути, і в метро покататися :). Якщо прочитати всі коментарі команди, можна зробити висновок, що основні плюси проекту — це боротьба з челенджами. І я теж скажу, що це плюс, але головна перевага проекту – це все ж таки люди, а не челенджі. Тому що саме завдяки команді всі ці челенджі завжди з успіхом долаються :).

Олександр, Project Manager

Разом із замовником хлопці опрацювали кілька ідей реалізації основної фічі проекту. Вони обговорювали і пропонували свої ідеї доти, доки проект не переріс у створення великої платформи для беттингу для ставок на спортивні події.

Той візуальний функціонал, який вже був у замовника, команда девелоперів NIX використовувала як джерело інформації про потрібні їм фічі. А все те, що стосувалося бекенда, хлопці почали розробляти самостійно. В результаті їм вдалося ефективно реалізувати вже готові фічі та додати новий функціонал.

photo_2020-01-14_17-21-20

На цьому проекті я досить давно. З цього часу я зміг покращити свої професійні скіли і, сподіваюся, продовжу й надалі допомагати проекту краще. Проект загалом дуже цікавий. Тут я прокачався у прямому спілкуванні із замовником, чого раніше практично не було у моїй практиці.

Коли я тільки-но прийшов на проект, тут не було практично жодної тестової документації, а сьогодні ми успішно користуємося чек листами. Проект цікавий і щодо технічної частини.

Ще одним великим плюсом роботи у такому проекті можна назвати те, що тут можна спостерігати реалізацію функціональностей, як то кажуть, наживо. Наприклад, зайти на сервер і запустити необхідні джоби з потрібним набором вхідних параметрів, подивитися дані парсингу – робити все те, що не вдасться зробити при тестуванні фронтенд проектів. Все це допомагає оперативно зрозуміти, що відбувається з фічею, які моменти вимагають доопрацювання або не відповідають очікуванням кастомера. Це дуже крута річ – знати так багато про архітектуру проекту та працювати з цим щодня.

Взагалі, наша активна спільна робота принесла свої плоди. Якщо перші півроку іноді доводилося овертаймити, то ми можемо правильно закласти необхідний час вирішення тих чи інших завдань і витрачати ними свій вільний час. При цьому багатогодинна робота принесла користь і нашій команді загалом — ми стали справжньою родиною, стали більше спілкуватися поза межами роботи, частіше проводити час разом. І я цьому дуже радий.

                                                                                            Максим, Manual QA

Це лише одна сторона медалі. З протилежного боку ховається величезна робота команди, яка сьогодні стала великою і дружною сім’єю. За 7 років роботи над проектом хлопці:

  • попрацювали із десятком крутих технологій;
  • прокачали свої технічні скіли у реалізації різних фіч;
  • досі продовжують працювати над удосконаленням старих та створенням нових, актуальних фіч;
  • перетворили невеликий проект на серйозний продукт, яким щодня користуються тисячі людей;
  • згуртувалися навколо однієї великої ідеї та стали командою з великої літери.

Щодня вони не просто сапортують проект. Вони дбають про нього та його користувачів, відстоюють інтереси замовника і знаходять 1000 та 1 спосіб зробити віджет ще більш продуктивним та функціональним.

photo_2020-01-14_18-13-58

Це проект-довгобуд, який тримається на плаву завдяки відповідальності Ніксової команди. Ми готові сапортувати проект 24/7, вирішувати проблеми на продакшені будь-який час, блискавично реагуючи на лист-ургенти, які приходять на пошту адмінам. Для цього ми навіть сформували графік чергувань, якого тепер і дотримуємось.

Проблеми, з якими ми стикаємося при ургентах, найчастіше потребують ретельного аналізу та прогнозування наслідків кожної дії. Всі зміни робляться на продакшені, і ми не маємо права на помилку. Але наша команда завжди справляємося з такими труднощами — ще не було жодного ургента, який би ми не полагодили або для якого не вигадали альтернативного рішення.

Інша особливість проекту — формат роботи зі спринтами, який ми називаємо Hotfix Driven Development. Працюючи над спринтом, ми ніколи не можемо бути впевнені, що наступного дня продовжуватимемо працювати над тим самим завданням, що й сьогодні. Будь-якої миті замовник може надіслати таск або фічу, які потрібно обов’язково зробити “хотфіксом” і викотити сьогодні на прод, або в крайньому випадку – завтра. Або якщо цей таск не настільки терміновий, то вони просто кажуть нам зробити його “хотфіксом” відразу після поточного спринту – до початку або під час наступного.

Але все це здається не таким складним, якщо згадати, що вже понад 4 роки ми одним проектом працюємо в одній кімнаті. Завдяки цьому ми стали не просто командою, а дружним колективом, у якому кожен не проти витратити трохи свого вільного часу на міні-білдинг після роботи чи у вихідні. А на роботі у нас завжди жива атмосфера, що вже встигли сформуватися внутрішні невеликі традиції. Наприклад, подача сигналу на похід за кавою або післяобідні перестрілки :).

Роман, PHP Developer

Те, що починалося із завдання зміни дизайну сайту, переросло у великий комерційний проект. Сьогодні у команді хлопців можна зустріти не лише розробників, але також Automation QA та DevOps. За 7 років команда досягла великого успіху, і готова й надалі штурмувати нові вершини, щодня роблячи продукт ще кращим і успішнішим.