Останній мітап 2019 року: як пройшов Sync.NET #8

21 Грудня 2019

Після гучного успіху ThinkJava та NixMultiConf #3, нас було не зупинити. Ми хотіли ще, ще й ще. І ефектно завершити сезон ніксових конференцій, ми вирішили на Sync.NET #8. За вже доброю традицією харківські .NET-розробники зібралися одним п’ятничним вечором у Fabrika.Space і змогли послухати відразу три (три, Карл!) круті доповіді від експертів NIX.

Першим перед слухачами виступив Микола Коломієць, розкривши тему “Azure Cognitive Service (Face API), розпізнавання осіб на практиці”. На прикладі реального кейсу він розповів про поетапне створення системи, починаючи з першого спілкування із замовником і закінчуючи презентацією готового продукту. Коля детально описав структуру Cognitive Service і Face API, акцентувавши увагу на особливостях роботи з ним. Він розповів про технології від Azure, які були використані у проекті. Описуючи сервіси, їх параметри та обмеження, Коля аргументував вибір кожного з них.

Ще він поділився зі слухачами особливостями створення інфраструктури для обробки фотографій із використанням Azure Services, описав процес навчання моделі для специфічних потреб бізнесу з TensorFlow. І на завершення представив порівняння результатів використання Face API та навчання та підтримки власної моделі за допомогою TensorFlow.

З крутими оглядами та виваженою оцінкою “за” та “проти” інструментів, що зустрічаються у створенні доповненої реальності, виступив Ігор Федоровський. Розкриваючи тему “Фантастика, що стала реальністю (Unity AR\VR)”, Ігор детально описав переваги та особливості використання Unity, розклав по поличках, що таке AR і для чого це потрібно, а також відкрив завісу проблем в AR, з якими сьогодні стикаються розробники .

Поступово доповідь перейшла до теми VR, де учасники разом зі спікером з’ясовували, що це таке насправді — старший брат AR або все-таки новий напрямок у розробці. Ну а завершилася лекція гарячою дискусією про те, що буде “завтра” і яке місце займатиме віртуальна реальність в історичній перспективі.

Під час третьої доповіді Данило Міхов на реальних кейсах показав, як легко створити робота для Telegram. Разом з учасниками він розглянув архітектуру Azure Bot Service, виділив основні переваги цього сервісу, а також розповів про тонкощі, які варто звертати увагу при розробці бота. Данило дуже докладно розглянув приклади коду і практично показав, як можна спростити написання бота за допомогою Azure Bot SDK.

Звичайно, одними доповідями ми не обмежилися :). На Sync.NET #8 знайшлося місце гарячим дискусіям, суперечкам, обговоренням та десяткам питань. А скільки цікавих ідей та діалогів можна було почути на кава-брейках! Ну і як без приємних подарунків для найактивніших учасників мітапу :).

Бажаєте так само? Тоді ласкаво просимо до нас на нові Sync.NET. Для цього достатньо підписатися на наші акаунти в Facebook, Twitter, MeetUp і YouTube, і ви будете в темі всього-на-всього, і точно не пропустіть нову зустріч :).

Будемо раді побачитись знову!