NIX допомагає медичним співробітникам Харкова у боротьбі з COVID – 19

14 Квітня 2020

Так, NIX вже четвертий тиждень живе #наудаленке. Так, самоізоляція стала викликом для усіх хлопців. Так, карантин змусив весь світ закритися у будинках і квартирах в очікуванні поліпшення ситуації. Але COVID – 19 не повинен стати причиною закритих сердець від самого світу і тих, хто сьогодні більше інших потребують допомоги і підтримки.

І доки інші стояли в черзі за масками і іншими засобами індивідуального захисту, NIX проводили зустрічі з провідними медиками міста, складали план допомоги лікарням і розподілили зони відповідальності з іншими волонтерами.

photo_2020-04-14_17-17-28

Багаторічний волонтерський досвід Ніксов допоміг спрацювати на випередження. У перші тижні карантину були куплені і передані харківським лікарням три апарати УЗД останнього покоління для ранньої діагностики захворювань легенів. Можливість оперативно реагувати, надавати необхідну допомогу хворим і навіть запобігати подальшому розвитку ускладнень з’явилася у Харківської міської поліклініки №10, Харківської міської поліклініки №11 і лікарні швидкої і невідкладної допомоги ім. проф. А. И. Мещанінова.

Будь-яка криза – це також нові можливості. У 2014 ми об’єдналися, щоб допомогти ВСУ, – і разом добилися того, що сьогодні нашу армію визнають однією з найдієздатніших у світі. Зараз нам відкрилася ще одна можливість – підтримати нашу систему охорони здоров’я і вивести її на новий рівень. Ми готові присвятити цьому усі зусилля. Бажаю нам усім, щоб заходи, які ми зараз приймаємо, виявилися надмірними. Нехай нове устаткування довго служить для лікування “регулярних” пацієнтів, а костюми індивідуального захисту залишаються в інфекційних лікарнях на випадок вітрянки. Якщо кожен відповідально дотримуватиметься карантину, це вже стане важливим кроком у відвертанні масового поширення COVID – 19 в Україні.

Ігор Брагінський, президент NIX

А вже цього тижня 500 пар захисних масок і окулярів, 500 респіраторів, 300 захисних костюмів, 2000 хірургічних масок, 3000 пар хірургічних рукавичок, 100 літрів антисептика було розподілено між опіковим відділенням Харківської міської лікарні термінової і невідкладної допомоги № 4, відділенням інтервенційної кардіології інституту Зайцева, Державною установою “Національний інститут терапії імені Л. Т. Малій Національній академії медичних наук України”, Харківським госпіталем ветеранів, який у зв’язку з пандемією був переобладнуваний в інфекційну лікарню другої лінії, – тобто став опорною лікарнею, яка  приймає пацієнтів у разі нестачі місця в інфекційний поліклініці.

Карантин скоро закінчиться. На весняних вулицях міста знову гратимуть діти і цілуватися закохані парочки, айтішники на якийсь час віддадуть перевагу офісам над зеленими парковими лужками, а в NIX і далі знаходитимуть 1000 причин піклуватися про благополуччя людей навкруги.