NIX iOS Hackathon #1 (tvOS)

13 Грудня 2016

Якби всі хакатони світу проходили так, як у Ніксової iOS-тіми, щастя розробників не мало б межі.  Хочеш — пиши додаток для виклику дощу, хочеш – створювай аплікейшн для організації коду на кавовій гущі:).  Під катом подробиці NIX iOS Hackathon #1 ділиться капітан команди-переможця Андрій.

Ідея провести хакатон зародилася і тут же перейшла до стадії організації.

 Готувались ми всі, напевно, за одним принципом:

 — Мм-м-м-м, хлопці, маємо три тижні, треба було б підготуватися.

 — Окей, будемо готуватись.

 — Хлопці, ми маємо ще два тижні, давайте почнемо готуватися. 

— Добре, сьогодні переглянемо матеріал.

— Хлопці, лишився тиждень, давайте з цим щось робити, або ми не зможемо взяти участь.

— Та добре, добре, ми сьогодні глянемо апіху, накидаємо UI!

— ПАЦАНТРІ!  Завтра хакатон!  Ми не встигаємо.  Все пропало!…

Одне слово, наша команда імпровізувала.  Звичайно, основна ідея у нас була, і ми бачили її, проте до практичної реалізації (знайти картинки і таке інше) ми не готувалися.

Насамперед треба було придумати назву нашої команди.  На всіх хакатонах, воркшопах, конференціях та інших подібних заходах у нашому офісі організатори замовляють піццу, щоб усі були ситими та задоволеними.  Мабуть, думки про їжу настільки надихнули мене, що я вигадав назву «Ми просто піцци поїсти».  Основний зміст: якщо не виграємо, то хоч голодними не залишимось :).  Однак потім, коли всі тіми сформувалися (а відбувалося це за принципом “хто з ким чай п’є/їжу їсть/сидить поруч/за зростом схожий”), ми почали зважувати наші шанси на перемогу і зрозуміли, що з п’яти команд тільки дві могли  обіграти нас.  Але найголовніше було, звичайно, обіграти братів Льошу та Іллю, бо хлопці могли створити якусь особливу магію.

Основна ідея хакатона полягала у тому, щоб випробувати tvOS.  Нам потрібно було за 7-8 годин написати робочий додаток, і не просто робочий, а придатний до вживання.

Мало того, треба було ще й презентувати своє творіння так, щоб журі повірило, що аплікейшн, як кажуть, зайде.  Такий собі стрес-педалінг.

День пройшов абсолютно ненапружено, фаново.  У повітрі витала магія, а волосся учасників світилося від денного світла:).  То тут, то там лунав сміх Ніксівців.  Дивлячись у їхні очі, можна було побачити радісний блиск.