NIX чемпіонат з CS:GO

7 Вересня 2020

Можна нескінченно довго дивитися на три речі: як тече вода, горить вогонь і як Ніксові команди борються за першість на внутрішньому чемпіонаті з CS:GO.  І повірте, подивитися там було на що.  Нікси вирішили, що якщо робити турнір, то робити це красиво, тому організацією івента Ніксова PR-команда займалася разом із представниками Федерації кіберспорту України. Тож стрім турниру можна було побачити і на офіційному YouTube-каналі NIX, і на Twitch-каналі Федерації.

Не дивно, що задуманий як фановий внутрішній турнір “зі стрілялок” перетворився на гучну подію тижня, за якою кілька днів уважно стежили і Нікси, і вболівальники з боку учасників, і навіть ті, хто просто проходив повз.  А якщо ви не встигли на трансляцію або проходили не в тому місці, ось вам трохи подробиць з чемпіонату.

Я хочу подякувати командам організаторів з NIX та Федерації кіберспорту України, хлопцям з gg.ua, усім учасникам турніру та їхнім вболівальникам — це було дуже і дуже круто, і я сподіваюся, що такі турніри стануть доброю Ніксовою традицією :).

Олексій, команда TrueForce

uesf_organization

Давайте почнемо з цифр.  Турнір тривав три дні.  Загалом у ньому взяли участь 10 команд та 50 учасників.  Було зіграно 20 карт та 20 ігор, проведено 420 годин стріму та зафіксовано понад 4000 переглядів.  Непогано для внутрішнього турніру, правда?

Федерація кіберспорту України UESF була рада провести чемпіонат із Сounter-Strike:Global Offensive для найбільшого флагмана IT-аутсорсингу NIX.  Учасники показали високий рівень підготовки, дисципліни та самовіддачі.  Хлопці круто боролися за першість у чемпіонаті, а підтримку їхніх уболівальників наша команда ще довго пам’ятатиме.  Особливо кричалки в чаті трансляції типу “Хоч ти лусни, хоч ти трісни, ТРУ ФОРС на першому місці!”  та легендарний хештег #заядавай.

Сам турнір проходив у системі Double Elimination, де команда вибуває з гри після двох поразок.  Матчі були зіграні на офіційній платформі Федерації кіберспорту України GG.UA.  За час чемпіонату було зіграно 20 карт, на кожній з яких команди викладалися по максимуму та продовжували боротися до останнього.

За три дні команди-учасниці розіграли наступні карти турніру: de_vertigo, de_dust2, de_inferno, de_mirage, de_nuke, de_overpass и de_train. 

Дякуємо глядачам турніру за підтримку гравців та улюблених команд!  Пишаємося Ніксовими співробітниками і бажаємо їм перемог та таких самих успіхів не тільки в онлайні, а й у житті!  UESF висловлює подяку за довіру до організації турніру NIX CS:GO CUP.  Сподіваємось на подальшу співпрацю.

Організатори Федерації кіберспорту України UESF

1351115903_csgo_logo_k

І якщо ви думаєте, що Чемпіонат — це просто, значить настав час розповісти, як це виглядало з точки зору PR-команди NIX, що не має особливого досвіду в CS.

Це була дуже класна організація.  Приємно, що підтягнули UEST, що допомогло забезпечити високу якість самого турніру з точки зору серверів, турнірної сітки та іншої мішури.  Можна сказати, що наша команда “зібралася на колінці” зі списку хлопців, які реєструвалися соло.  Можливо тому нам було непросто протистояти командам, які грали разом не один місяць.  Але в той же час було дуже круто познайомитись з колегами у незвичному форматі, дізнатися їх з іншого боку. 

Я не очікував, що навіть серйозні та важливі хлопці, яких я звик бачити лише такими, увійдуть до азарту і навіть організують пару тренувань.  Взагалі це був той івент, де ти міг або повністю піти в гру, забувши про терміни, релізи, баги та іншу повсякденну мішуру, або сісти ввечері з кухлем пива / чашкою чаю / пляшкою лимонаду (вибране підкреслити) і поспілкуватися в чаті з любителями CS або фанатами Заї (хештег #заядавай обов’язково увійде в історію NIX :)).

Роман, команда Also known as

Про що говорять всі ці люди. Одкровення івент-менеджерів NIX

Брати участь у Чемпіонаті та організовувати його — це абсолютно різні речі.  Але емоції, які гравці та івент-менеджери отримали під час турніру, однаково круті та незабутні.  Ось що тепер івент-команда NIX знає про гру.  Людям, далеким від CS, на замітку.

maxresdefault

Є дві команди – терористи (терори, те, тери) і контр-терористи (кате, копи, контри, менти, фахівці).  Залежно від типу карти визначається основне завдання, але можна просто убити всіх противників.  Наприкінці раунду кожна команда отримує певну кількість певної валюти, що залежить від того, як закінчився раунд.  Наприклад, за підрив бомби терористам дають більше грошей, ніж за просте вбивство всіх КТ — тепер ми вже це знаємо.

Марина, івент-менеджер NIX

maxresdefault-1

Вертіго, кеш — мені було незрозуміло, яке відношення фантомне запаморочення та готівка має до чемпіонату.  Але життя в чаті кипіло і без організаторів, тому ми спокійно собі готувалися, періодично вловлюючи знайомі слова, прийменники та сполучники.  Ну і гугл нам на допомогу! 

Маша, івент-менеджер NIX

Якось у чаті учасників розпочалися суперечки на тему, що їм подарують у разі перемоги.  Чомусь хлопці захотіли шоколадок та комп’ютерну мишку за 120 грн.  Сказати, що івент-менеджери NIX здивувалися — нічого не сказати, адже вони шукали крутий ігровий стафф.  А тут шоколадки та миша. 

Дуже сподобалася організація від Ніксових оргів: вони виконали хорошу роботу, йшли назустріч, якщо потрібно було трохи “посунути” матч або підлаштуватися під графік команд.  Плюс було круто, що вони організували Youtube та Twitch трансляції.  Вони просто найкращі :).  А ось коментатори могли б трохи й постаратися — читати правильно наші ніки і виявляти хоча б трохи більшу зацікавленість у цьому чемпіонаті.

І якщо проведення таких чемпіонатів стане Ніксовою традицією, то хотілося б бачити менше матчів в один день.  Так гравці змогли б відпочити після роботи та краще налаштуватися на гру.  А ось те, що призи за участь вручили всім гравцям, дуже порадувало.  Це реально дуже підтримало команди, що програли.:).

Влад, команда NatusDrunkus

d815718cb0c678463c61276440025c00598b606041e1b103979205

Звичайно, в перший день наші коментатори були ретельно пробрифовані, і щосили трубили про шоколадки :).  Учасники напружилися, писали в ОП, адже заруби в іграх були явно не на мишу за 120 грн.  Просто хочу про всяк випадок нагадати, що орги теж люблять пожартувати.  Тому краще не кидайте слова на вітер (читати — в чат з організаторами), бо наступного разу точно будуть шоколадки та діатез.  Адже ми віримо кожному вашому слову :).

Яна, івент-менеджер NIX

— “А можна замінити учасника в заявці?”

— “Які будуть подарунки? Ну, шоколадки, так, шоколадки?”

— “Ми ось тут вирішили змінити назву…”

— “Боїмося не встигнути на гру, можна скоригувати розклад?!”

— “Я зібрав з соло-гравців команду! Запишіть нас, будь ласка”

Саме з такими повідомленнями перед Чемпіонатом прокидалися та засинали, пили каву зранку та вечеряли Ніксові орги. Зареєструватися на участь у Чемпіонаті могли як команди, так і учасники соло, котрі згодом починали об’єднуватися між собою у збірні команди. В особисті повідомлення івент-менеджерам NIX сипалися прохання про анулювання соло заявок та створення командних, перенесення матчів та заміну гравців.

Одного вечора після роботи я вирішив перевірити пошту, і тоді я побачив лист про турнір з CS:GO.  Інтерес прокинувся відразу – близько 2-х років тому я дуже багато часу присвячував цій грі, і навіть досяг певних результатів.  Тут мене накрила ностальгія, і я вирішив взяти участь.  Написав хлопцям, що шукаю команду, бажаючі знайшлися швидко, і команда вже була сформована.  Я запропонував стати капітаном, оскільки у мене був необхідний досвід.  І ось протягом одного-двох тижнів до турніру ми з командою зустрічаємося на тренуваннях, намагаємося зігратися.  Нашою метою була перемога, інших варіантів ми не розглядали.  Звичайно, у нас були певні хвилювання, ми не знали, які суперники гратимуть проти нас і як вони грають.  Але почався турнір, ми стали перемагати команду за командою, і потрапили у фінал по верхній сітці, де мали грати бо3.

Перша гра була напруженою, хоч і закінчили ми її з рахунком 16:5.  До другої гри всі розслабилися, заспокоїлися, і відіграли її у 16-1.  Враження після чемпіонату залишилися найкращими – було круто пограти в команді і наново згадати всі ці емоції бою.  Дякуємо організаторам за турнір, все було на найвищому рівні.  Тепер чекаємо на наступний :).

Юра, команда TrueForce

Але жодні перенесення та зміни не завадили провести турнір так, щоб про нього ще довго згадували Ніксові гравці та просили обов’язково повторити знову.