Камера, двигун, Vuze app!

27 Січня 2020

Якщо ви всерйоз цікавитеся відеозйомкою, ви вже могли чути про Vuze Camera 360. Цей девайс регулярно потрапляє в топ підбірок найкращих камер, йому дають високу оцінку автори численних оглядів, кілька років тому камера Vuze вирушила на Міждународну космічну станцію, щоб зняти перший в історії людства 3D VR ролик.

А як щодо Vuze Camera Remote Control App? Ця програма завоювала популярність серед користувачів камери та визнання експертів. Для нас робота над проектом Vuze стала яскравою історією успіху, якою ми тепер ділимося з вами.

Це синергія, де кожен учасник – це не просто професіонал, це невичерпний потік ідей та позитиву! Це коли ти летиш у відпустку, щоб відпочити від роботи, а сам моніториш, коли хлопці викотять новий дев.білд, щоб користуватися новими фічами “в полях”, так як ти весь час користуєшся додатком :)))). Знімаєш на камеру та редагуєш відео в аеропорту на пересадках.

Це незабутній момент релізу. Коли замовник каже: “Ми відправили 300 early birds камер їхнім власникам, тепер у нас є ще трохи часу, щоб викласти до магазину додаток, поки пошта доставить камери :) “

Так команда зросла у 2 рази на місяць, веселі були часи :). Хлопці, я буду зберігати наш командний pin на згадку про ці круті рази!

Дмитро,  Project Manager

Більше ніж 1,5 року тому компанія Humaneyes довірила нам розробку з нуля Android та iOS додатків для віддаленого керування камерою. До роботи над цим проектом залучили розробників із різних відділів, а також тестувальника та бізнес-аналітика. Вони мали не тільки розробити відмінний продукт, а й стати крутою командою з власним “гімном” та логотипом.

Найчастіше в різних інтерв’ю з айтішниками я чую питання “Чого вам більше хотілося б: цікавий проект чи хорошу команду?” З Vuze XR вибирати не довелося. З погляду технологій, цей проект є одним із найцікавіших у моєму списку. А наша команда – це щось. Це круті майстри своєї справи та просто дуже класні Люди. У різні періоди часу склад команди змінювався, але ми досі іноді збираємось здоровою бандою на пару келихів. Хочеться подякувати всім хлопцям за цей незабутній час і окремо менеджеру проекту, який нас усіх зібрав і згуртував. Та що там говорити, наша команда має особистий логотип і пісню, можна сказати гімн, під яку ми викочуємо релізи!!!

Павло, QA Engineer

Перед командою Vuze стояло подвійне завдання: створити класний продукт і завоювати довіру клієнта, який мав негативний досвід з аутсорсом у минулому. Увага, спойлер: обидві цілі були успішно досягнуті.

Чим складніше проект, тим з великим азартом приступаєш до його реалізації, а у випадку з Vuze Camera Remote Control App азарту було хоч греблю гати. У досить стислий термін команда треба було:

– Розробити мобільний 3D відеоредактор для 4к та 5.7к контенту, знятого в 360 градусів. З численними опціями: фільтрами, анімаціями, ефектами типу Little Planet та іншими.

– Впровадити режими Cardboard і VR;

– Надати можливість користувачеві редагувати відео “на ходу” з високою роздільною здатністю;

– Забезпечити опції стабілізації знятого відео, трекінгу об’єкта на 360 відео або обрізання його у стандартне плоске 2D відео.

– Оновити прошивку девайса за допомогою мобільного додатка та забезпечити точну роботу з різними її версіями;

– Забезпечити постійне з’єднання між камерою та мобільним додатком;

– Впровадити стрімінг відео на YouTube та Facebook з динамічними змінами якості відео та можливістю використовувати телефон як проміжне посилання.


Відео, зняте на Vuze XR

Ох, Humaneyes – це в саме серце. Чесно сказати, до цього проекту я і не думала, що можливо ТАК потоваришувати з командою. Ось так і тягне сказати, що ми одна сім’я, але боюся, що через надлишок мімімішностей мій відгук не дочитають до кінця. Здається, відмінним показником буде те, що на тімбілдінг ми збираємося з усіма, хто коли-небудь працював у проекті. Не важливо, чи це було рік чи два тижні тому, якщо попрацював у Humaneyes — це назавжди. Ось, знову мімімішності. До речі, здавалося б, наша 360-камера – відмінний девайс для того, щоб зробити загальне фото на згадку, але ми ще жодного разу так і не взяли її з собою на білдинги, завжди забуваємо, це вже майже традиція. Я б могла довго розповідати про те, які інноваційні у нас рішення, цікаві завдання, круті камери, але найголовніше — це люди в команді, вони крутіші за все інше.

Анастасія, Business Analyst 

Весь проект Vuze був сам собою одним величезним челенджем для команди. Хлопці мали стати справжніми першопрохідниками і розробити продукт, подібного до якого ще ніхто не створював.

Однією з важливих завдань проекту було забезпечити надійне з’єднання з камерою. Так користувач отримав би повний контроль над девайсом у будь-яких, навіть найекстремальніших умовах. Крок за кроком команда налаштувала стабільний зв’язок між камерою та програмою – за допомогою сокет-з’єднання та протоколу передачі даних Protobuf. Для більш надійної роботи програми хлопці також продумали оптимальний процес встановлення оновлень.

Наша команда створила не просто додаток для віддаленого контролю камери, а й включила до нього потужний мобільний відеоредактор, який вміє створювати 2D-відео з 3D/360 кадрів. Також наші розробники забезпечили користувачам можливість:

– знімати фото та відео в 3D 180 або 2D 360

– транслювати відео онлайн на Youtube та Facebook

– вибирати роздільну здатність: фото 18MP, відео 4K/30fps, 4K/60fps або 5.7K/30fpsд

– забезпечувати стабілізацію відео та знімати у форматі, сумісному з Google VR180

– переглядати знятий матеріал або лайв-прев’ю за допомогою VR окулярів

– Додавати ефекти, змінювати кольори, додавати аудіо.

I want to say thank you for the excellent, highly professional work, for your passion, and your time even on holidays and weekends. Your attitude ultimately led to outstanding results. And now we have a camera, which has no analogs yet. This camera is the only camera that shoots 180 and 360 degrees in resolution 5.7. We are satisfied with the result we’ve achieved, but we need to keep working, and actively use every opportunity to make it better. You have done the work perfectly and the application, which you created in such a short time, turned out to be very functional and cool. I think we have something to be proud of. I think we were a great team. I had a different experience. And even when my boss told me: “Come on, outsource!”, I answered him: “NO, PLEASE, I DO NOT NEED OUTSOURCE.” And here you are changed my world view radically. So keep it up. Continue to be such positive, productive, great guys that are easy and fun to work with. And continue with your excellent results.

Ilya, VP R&D at HumanEyes

Завдяки своїм професійним навичкам та вмінню вкладатися в проект на всі 100% наші розробники з проекту Vuze App заслужили подяку користувачів з усього світу та визнання клієнта, який назвав NIX R&D-офісом Humaneyes. Нам залишається лише привітати Vuze team з відмінно виконаною роботою та побажати досягти ще більших успіхів у їхньому проекті!