iThink #3: WWDC 2019-концентрат у Харкові

13 Вересня 2019

Найпотужніша концентрація воркшопів та лекцій з iOS-розробки у Харкові прямою доставкою з WWDC 2019. Чотири години унікальних доповідей за темами, про які решта дізнаються лише за пару місяців. Рекорд за кількістю відвідувачів iThink – 170 iOS-розробників в одному залі! І, звичайно ж, невід’ємна частина будь-якого літнього заходу – бар із лимонадом та басейн ;). А як проходив ваш серпень, поки ми ретельно прокачували свої знання на iThink #3?

За відгуками самих учасників WWDC 2019, конференція стала найкрутішою за останні 5 років – і ми можемо тільки уявити, як раді були iOS-розробники NIX потрапити саме на цей івент. І не просто побувати на конференції, але взяти участь у закритих лекціях та воркшопах від експертів з Apple, отримати найактуальнішу інформацію за трендовими технологіями, обмінятися досвідом із колегами з усього світу — і привезти до Харкова унікальний сет знань та навичок, щоб поділитися ними. всім iOS-ком’юніті на iThink #3.

До мітапу наші спікери готувалися ґрунтовно: відпрацювали привезені з WWDC практики, “душу вклали” (с) у презентації, влаштували генеральну репетицію доповідей і – відкриємо вам секрет – добре похвилювалися. Завдяки цьому, на самій конференції хлопці вели себе як найдосвідченіші доповідачі у світі, “з вогником” розповідаючи про гарячі новинки для розробників цього року. Спікери підігріли інтерес аудиторії, розповівши про те, що буде актуальним у найближчому майбутньому при написанні додатків на iOS. Як виявилося, розробникам не обійтися без SwiftUI, Combine та CloudKit.

Віталій Резцов розповів про нову фічу SF Symbols. На наочному прикладі він показав тонкощі її застосування та підказав, як полегшити використання Layout. І доки учасники активно записували у свої гаджети секретний код, Андрій Вергунов підкинув нову їжу для роздумів. Виступивши з доповіддю “Custom Instruments — powerful debugging”, він прокачав професійні скіли учасників так, що закипати стала не лише кава у наших баристів :).

На кавобрейках учасники конференції могли як підкріпитися традиційною кавою та круассаном, так і “поплескатися” в басейні зі склянкою лимонаду в руках – ми ж говоримо про літній івент :).

Традиційно ми подякували нашим спікерам, вручивши їм маскоти iThink. Учасників ж нагородили за найгарячіші та оригінальні питання розумними чашками Xiaomi Moka, щоб у них завжди був під рукою бадьорий кава або чай, адже зима близько, а новинок iOS-розробки ох як багато :).

Ну а тих, кому сподобалося на iThink #3 і хто хоче ще, і для тих, хто пропустив конфу, але оооочень хотів потрапити, запрошуємо вже в цьому жовтні на NIXMultiConf #3 — оверкорисну, мегакруту і максимально неповторну конференцію відразу!