Історія успіху Alienware Arena: геймерський світ у смартфоні

20 Серпня 2020

Коли ви чуєте, що хлопці з NIX можуть все і навіть трохи більше, будьте певні, що в цьому немає жодної краплі перебільшення. Вони можуть із заплющеними очима створити круту програму для Мультимедицини і з таким же успіхом зарелізувати проект з доставки їжі – встигай тільки подавати круті ідеї. Так само сталося і з проектом для Alienware Corporation, яка вирішила розширити свій бізнес і стати не просто виробником ігрової техніки та аксесуарів, а й прокласти комунікаційний місток між геймерами з усього світу. І тепер ви можете дізнатися, що з цього вийшло!

Alienware Corporation – відома компанія з виробництва комп’ютерного обладнання, яка створює ноутбуки, настільні комп’ютери та аксесуари для ігор та розваг. Коли клієнт звернувся за допомогою в NIX, у нього вже був власний ігровий портал, в якому він хотів розширити можливості користувача за допомогою мобільних додатків. Метою клієнта було надати гравцям з усього світу можливість у будь-який час і з будь-якого девайсу використовувати функціонал ігрової платформи. Експертам NIX належало розробити юзерфрендлі програми для iOS та Android платформ, які могли б забезпечити користувачам повну участь в іграх та житті ігрової спільноти.

На проект я прийшов, коли замовник звернувся до нас із ідеєю редизайну додатків. До цього Alienware Arena менеджерив інший PM. Але навіть за той невеликий проміжок часу я зрозумів, чому команда з такою натхненням говорила про проект. Мені комфортно працювати із замовником, хлопці чітко знають свої завдання та навіть готові перевищити ліміт своїх можливостей :).

Костянтин, Project Manager

alienware-arena-app

До розробки додатків iOS/Android Ніксова команда приступила разом з бекенд-командою клієнта. Перед експертами стояло завдання розробити соціальну сторону програми (обмін повідомленнями, профіль користувача, що настроюється, тощо) і зайнятися розробкою контенту для користувачів з різних країн.

Для мене це був перший та дуже показовий проект. Тут можна було виходити за рамки, тому що замовник говорив свої побажання, але при цьому дозволяв нам робити так, як ми вважали краще. Сам проект був започаткований на простій і красивій архітектурній заглушці, яку ми й зараз використовуємо у відділі, та й розпочато він був техлідом нашого відділу, тому навіть зовсім зеленому мені через місяць було зрозуміло, що де шукати і де міняти.

Вадим, Android Dev

dfhqiu2v4aae9vt

Є такі хлопці, які нікуди не поспішають, але всюди встигають:). Саме так можна сказати і про замовників цього проекту. Хлопці виявилися максимально спокійними, відкритими та добродушними. Вони завжди з розумінням ставилися до будь-яких викликів і були готові не лише вислухати будь-які наші рекомендації, а й взяти багато з них у роботу. При цьому робота над проектом була дуже динамічною та досить цікавою :). Побільше таких проектів :).

Віктор, iOS Developer

І ось завдання отримано. Дедлайни позначені. Команда розпочала вирішення поставлених завдань:

— виконала інтеграцію зі Steam, Facebook, Discord та Twitter, щоб забезпечити соціальну взаємодію гравця;

– використовувала для бекенд метод REST API, який забезпечує зв’язок з веб-клієнтом і служить мостом для вхідних даних;

— за допомогою UIkit створила привабливий і функціональний інтерфейс користувача, який дозволяє користувачеві максимально зануритися в світ гри і чатуватися з іншими гравцями.

apps-2688-14297533459217994-e865653e-4ab3-43fb-8569-622a2e88f4ab

Цей проект виявився унікальним у моїй практиці, бо такого ідеального замовника ще не зустрічав :). Він завжди приймав усі наші покращувачки, був лояльний до термінів і взагалі все було максимально гладко та комфортно. І це при тому, що на проект постійно змінювалися розробники. Але в цілому від проекту залишилися лише позитивні та приємні емоції.

Ростислав, Tech Lead of Android Department

300x0w

Командна робота NIX допомогла створити програму, яка відкривала перед користувачами не просто комфортний доступ до сайту, а й безліч інших можливостей:

– Перегляд новинок ігрового світу та новинних ресурсів;

– Отримання бонусів за щоденні відвідування;

— доступ до міні-квестів та міні-ігор;

– Вибір і отримання нагород за активність – як фізичну, так і користувальницьку (користувач може замовити шкарпетки / шапки / рукавички з логотипом програми);

— відображення вмісту залежно від розташування користувача;

– ведення особистого профілю з різними налаштуваннями;

— коментування постів інших користувачів у каналах новин, надсилання їм особистих повідомлень та блокування окремих користувачів.

Через якийсь час після успішного релізу замовник знову прийшов до нас з ідеєю редизайну мобільного додатка та розширенням його функціоналу. Можна сказати, що у мене з’явився шанс відчути себе справжнім експертом UX :). Мені разом із дизайнером та другим аналітиком довелося продумувати навігацію та розміщення величезного функціоналу вебсайту в аппці. Це був крутий досвід, який я сподіваюся закріпити релізом оновленої програми:).

Оксана, Business Analyst

Хороша і злагоджена робота завжди приносить крутий результат портал став більш користувач френдлі, число реєстрацій почало швидко зростати, а гравцям стало простіше знаходити необхідну інформацію, обмінюватися повідомленнями, брати участь у житті порталу і ділитися особистим ігровим досвідом в режимі реального часу. І ось ще трохи інсайдерської інформації – хлопці з NIX вже працюють над дуже крутим оновленням. Але це вже зовсім інша історія:).