Історія еволюції NIX, або Святкування 25-го Дня народження

3 Жовтня 2019

Увага, зараз ви прочитали спойлер :). Але це лише вишенька на іменинному торті. Тому що для святкування 25-го Дня народження NIX ми не пошкодували вершків.

Розводьте ритуальні багаття, сідайте зручніше і готуйтеся слухати. Поки митці закінчують найбільший наскальний малюнок нашого племені, ми розповімо вам легенду про новий етап Еволюції NIXapiens. Легенду, яку ще десятки років замість казок розповідатимуть на ніч дітям, при згадці про яку давні мамонти схвильовано трубитимуть, а зграї птеродактилів — тривожно кружлятимуть у небі.

З першими променями сонця з печер та диких джунглів стали з’являтися первісні сапієнси. Верхом на мамонтах, з торбами і дарами в руках, у найкращих пов’язках на стегнах і шкурах убитих хижаків, 16 племен поспішали до нового етапу еволюції.

Навколо чулися вітальні “У-а-у” та “Ууу-ее-ааа”. Бій барабанів наростав, шамани діставали бубни та заводили ритуальні танці. І поки племена займалися облаштуванням своїх печер, їхні найкращі представники вирушили на зустріч до ватажків NIXapiens для вручення подарунків.

Сонце ще не дійшло до зеніту, а 16 племен уже станцювали 16 диких танців та розповіли свою історію. Племена ретельно підготувалися до свята: вони запрошували первісних музикантів, танцювали ритуальні танці біля підніжжя вулкана, співали та веселилися від щирого серця.

Прийнявши дари та привітання племен, ватажки NIXapiens скликали в свою печеру по одному найвправнішому, сильному, розумному та грамотному представнику. За склянкою вогненної води та освіженої оленини вони розповіли капітанам, що відкрилося їм у ритуальному вогні – правила та умови кожного Етапу Ігор Еволюції. Племени мали пройти випробування на витривалість, спритність, стійкість, логіку, кмітливість і знайти заховані в джунглях каміння.

Щоб знайти свою дорогу в джунглях, племена мали роздобути секретні карти. Для цього сильні та безстрашні воїни 16 племен принесли в жертву богам величезного мамонта. Боги зійшли до нас і дарували племенам першу іскру. Її воїни обміняли біля парфумів лісу на дороговказні карти і вирушили в дикі джунглі на пошуки ритуального каміння.

І лише за розповідями тих, хто вижив, ми знаємо про те, через що довелося пройти нашим воїнам. Вони вчилися керувати динозаврами, приручали повітряних зміїв, грали у BaseEgg і навіть винаходили перше колесо.

Поки загони вибраних продиралися крізь ліани в джунглях і мокли у світовому океані до плавальних пов’язок на стегнах, ватажки вирушили оглядати, як племена облаштували свої печери. Вони хотіли особисто переконатись, що всі 16 племен готові до відкриття нового рівня Еволюції.

Побут та звичаї кожного племені вразили ватажків. На первісних багаттях коптилося м’ясо мамонтів і диких кабанів, у чашах без вогню горіла вогняна вода, і в кожній печері знайшлося для гостей заморське частування. Їх знайомили з новими видами зброї, запрошували за гральні столи та дивували шаманськими передбаченнями.

 

І доки ватажки NIXapiens оглядали печери племен, їх найвідважніші воїни рубали стебла бамбука і продиралися крізь ліани джунглів до вершини Еволюції. На заході сонця 16 племен зібралися біля підніжжя вулкана, бій барабанів ставав гучнішим, напруга наростала, і навіть мамонти завмерли у своїх стійлах в очікуванні найважливішої події дня. Нашим героям треба було піднятися на останній щабель сходів Еволюції — і вони пройшли це випробування з честю!

Побачивши палаючі смолоскипи в руках кожного капітана, племена зраділи, воїни наповнили свої чашки вогненною водою, а їхні одноплемінники вибралися з печер — настав час справжніх диких танців. Навіть ватажки NIXapiens не змогли встояти перед шаленими звуками “Karna” та “Prime Orchestra” – разом з усіма вони пішли в первісний танець, слем і розмахували своїми молотами.

Переможний первісний клич 16 племен луною відгукувався у кожному куточку Землі та розбудив трьох слонів та черепаху. І зійшли з гір від сили кличу снігові лавини, льодовики зрушили зі своїх місць, а материк розділився на 5 частин і завмер, чекаючи наступного Дня народження племені NIX.