Фронтенд-команда NIX Solutions на United Dev Conf 2017

29 Травня 2017

У квітні наша фронтенд-команда вирушила на найцікавіший івент — United Dev Conf, який проходив у Мінську і зібрав під одним дахом понад 700 Mobile, Frontend та HighLoad розробників із США, Південної Америки, Європи та СНД. Повернувшись додому, хлопці поділилися розповіддю про свою подорож.

Білоруська столиця зустріла нас дощем і прохолодою, проте нудьга вилетіла відразу ж, як ми прибули до місця проведення конференції — у кінотеатр ТРЦ “Галілео”. Зручний огляд, різнокольорові м’які крісла та цікавість на обличчях учасників створювали відчуття того, що незабаром розпочнеться не доповідь, а черговий марвелівський фільм :).

Трохи про організацію

United Dev Conf є два дні доповідей, що складаються з трьох технічних потоків (Frontend Dev Conf, Highload Dev Conf, Mobicode) для розробників різного профілю та одного потоку про маркетинг (Marketing and Sales). Простіше кажучи, без корисної інформації не лишився б ніхто.

Ми брали участь у потоці Frontend Dev Conf, але також зачепили і Mobicode (дуже цікаво було послухати GraphQL).

З особливим інтересом слухали іноземних доповідачів (Sara Harkousse, Nicolas Burk та ін.).

Окремо хотілося б відзначити актуальність тем та дружелюбність доповідачів, яких можна було довго розпитувати та отримувати слушні відповіді, а також організаторів, які виділили на це достатньо часу.

Досить своєчасно в розкладі згадувалися кава-брейки. Крім кави та печива можна було пограти в приставку або розім’ятися на баланс-борді.

NIX Solutions на United Dev Conf 2017

Про доповіді

Розмаїття тим вражало. Успіхом користувалися доповіді про новомодні тенденції в JS-світі (Vue.js, Web Components, WebVR), доповіді, в яких ділилися робочими технічними рішеннями нетривіальних завдань (JS в IoT, Offline second, Building a better login with the credential management а також доповіді-відповіді на риторичні питання, що цікавлять більшість розробників світу фронтенду (WebAssembly, які технології тягнуть індустрію на дно).

Практично після кожної технічної теми виникало бажання застосувати нові знання у проекті.

Дозвілля

Після продуктивного дня хочеться відпочити продуктивно.

Першого дня фізична втома взяла гору, так що ми насолоджувалися новою країною в готелі – зручні номери, оперативний обслуговуючий персонал та гарна кухня (куди ж без драників…) цьому сприяли.

Мінськ напрочуд чисте місто, але в плані архітектурної краси досить стриманий. І все ж таки парочку місць ми знайшли.

За забудовою Мінськ дуже схожий на Харків. Постійно здавалося, що ми не покидали межі міста. Хоч погода не надто балувала нас, прогулянка вдалася — білоруси дуже привітний народ :).

Хотілося б висловити подяку нашій компанії NIX Solutions за цю поїздку, нові знання, комфорт і приємні враження!