Експерти NIX Solutions у пошуках True Scrum

22 Липня 2015

Про командну роботу ми в NIX Solutions знаємо все і навіть більше:). І тим не менш, завжди корисно систематизувати свої знання, особливо під керівництвом знаменитого у Scrum-колах тренера Робіна Даймонда. Вивчати нюанси та вдосконалювати навички управління проектами з Scrum-методології наші експерти вирушили до Варшави на тренінг Certified ScrumMaster.

Дводенний Certified ScrumMaster курс (CSM), організований компанією ProCognita за підтримки SCRUM ALLIANCE, пройшов дуже динамічно: учасники виконали рекордну кількість вправ, проаналізували багато цікавих кейсів, навчилися фокусуватися на командній відповідальності та виявляти головні вимоги клієнта. Тренери приділяли багато уваги практиці, разом з хлопцями обговорювали всі кейси і допомагали їм знаходити відповіді на питання щодо методології управління проектами.

На тренінгу експерти NIX Solutions познайомилися з представниками різних країн та видів діяльності. Це дало нашим хлопцям можливість дізнатися багато нового не тільки про Scrum, але й про принципи розробки надсекретних систем для армії в Польщі, обслуговування банківських систем у Латвії, резервування та закупівлю авіаквитків у Литві та навіть Гаїті.

У зв’язку з тим, що матеріал по скраму є у вільному доступі і в достатній кількості, метою цих двох днів було максимально наблизити теоретичні знання, що вже є в учасників, до суворих проектних реалій. Завдяки ретельно розробленим вправам хлопці “озброїлися” ефективними інструментами командної роботи, навчилися вибудовувати взаємодію з клієнтом, бачити та відчувати його основні вимоги.

Наші експерти високо оцінили те, що спочатку тренери попросили всіх учасників поділитися своїми очікуваннями. Вони максимально адаптували програму під інтереси хлопців, а в кінці шляхом гарячої дискусії переконалися в тому, що кожен отримав від тренінгу максимум користі та знань.

Дуже цінним було те, що на початку тренінгу були зібрані очікування учасників. Програма гнучко адаптувалась до цих потреб, а наприкінці ми не вишли з кімнати, поки не переконалися, що кожен отримав ті, на що сподівався.

Тож, повернувшись, так хочеться потиснути руку ініціаторам поїздки до NIX Solutions, залізти на дах офісу, розпорошити листівки з тезами, а потім щосили розбігтись і, підстрибнувши, з головою пірнути у прохолодний скрам.

Сергій, Project Manager NIX Solutions

Отриманих Scrum-знань та досвіду нашим хлопцям вистачить не тільки на продуктивне використання методології в роботі, а й на масу захоплюючих лекцій та тренінгів з скраму в NIX Solutions. Ну а ми з нетерпінням чекатимемо як корисних розповідей про тонкощі методології, так і веселих історій про час, проведений у Варшаві.