Експерти NIX Solutions на Unity Unite Europe 2016

24 Червня 2016

Ми в NIX Solutions знаємо, що найякісніша інформація – це інформація, отримана з перших рук. Нещодавно наші девелопери вирушили до Амстердаму поповнити свій багаж знань на Unity Unite Europe 2016 – найважливішому заході для всіх, хто пов’язаний із Unity-проектами. Враженнями про поїздку, що меганатхнює, діляться експерти NIX Solutions.

Хлопці з Unity Technologies не сидять склавши руки і, за прикладом інших великих корпорацій, регулярно проводять конференції, що збирають величезну кількість спікерів та слухачів. Одна з таких конференцій, Unity Unite Europe 2016 відбулася на початку літа в Амстердамі. На чотириденний захід приїхало близько 1,5 тисячі розробників ігор та ентузіастів Unity з усього світу!

Unite Europe 2016

На сьогоднішній момент Unity є найбільш популярним та потужним інструментом для розробки мобільних ігор та чудовою перспективою для VR-проектів. Середовище розробки досить активно розвивається, особливо в останні 3-4 роки. Її використовує більше 1,5 мільйонів розробників та дизайнерів. Ми в NIX Solutions у розробці ігор використовуємо двигун Unity3D. Звичайно ж, ми просто не могли пропустити наймасштабнішу конференцію з Unity і, озброївшись ноутбуками, вирушили осягати нове!

Підготовка до поїздки проходила швидко. Візу один із нас отримав лише за 2 дні до вильоту, проте навіть це не могло нам завадити чи зіпсувати настрій.

Після приїзду ми заселилися в готель, який перебував у пішій доступності від місця проведення конференції. Оскільки івент проходив на території парку, наша подорож була ще й оздоровчою. Таке чисте повітря, до речі, у Харкові ще треба пошукати.

Ми приїхали за день до конференції, тому вирішили провести цей час, гуляючи містом. З готелю вийшли о 14.00. Майже весь день ми ходили і розглядали пам’ятки, а до кінця прогулянки виявили, що було вже близько одинадцятої години вечора. Назад, вже з ногами, що відмовляють, ми вирішили піти пішки. Ясно одне: то ми ще ніколи не помилялися :).

Наступного дня ми твердо вирішили вивчити маршрути громадського транспорту та користуватися ним. Це виявилося зовсім не складно, до того ж в Амстердамі на кожній зупинці є докладна карта всіх маршрутів. Проїзд там оплачується за класичною “європейською” схемою – квиток на годину/добу/тиждень. Він діє на всі види транспорту міської компанії, яка обслуговує цей транспорт — GVB. Нам було найвигідніше брати квитки на годину, проте краще першого ж дня взяти напрокат велосипед. Це, безумовно, вид транспорту №1 в Амстердамі. Такої величезної кількості велосипедів, як і парковок для них, ми ніколи не бачили :). Склалося стійке відчуття, що велосипедів у місті набагато більше, ніж машин. Також ми насолодилися гарними видами каналів (їх там безліч) і навіть застали підйом мосту.

І ось настав той день. Насправді під конференцію було відведено три з чотирьох днів івенту. Першого ж дня організатори задіяли для практики — він називався “Training Day”. Тут усі присутні цілий день писали гру, а гуру Unity їм у цьому допомагали. Хоча формат цього тренувального дня мав на увазі відвідування навіть найзеленішими розробниками, ми все ж таки винесли з нього кілька дуже хороших уроків “як треба” і “як не треба”.

Після насиченого дня практики на нас чекав затишний номер у готелі.

Протягом наступних трьох днів відбувалося щось неймовірне. У нас не було жодної хвилини спокою, за винятком часу, який ми проводили обличчям у подушці:). Ці три дні йшли в режимі нон-стоп: лекція, ще лекція, перекур/кава-брейк, ще лекція тощо. Навіть на кава-брейках ми знаходили чим би корисним зайнятися.

На конференції було дві величезні зали. В одному з них проходила презентація ігор іншими розробниками, і кожен учасник заходу міг пограти та поспілкуватися з хлопцями заради обміну досвідом, чим ми не могли не скористатися. В іншому ж залі були представництва монстрів ігрової (і не лише) індустрії: Intel, Microsoft, Nintendo, PlayStation, Samsung, Nvidia, Vuforia та інші. Там можна було спробувати різні Virtual Reality девайси, такі як Oculus Rift, Hololens та багато інших, а також поспілкуватися з представниками компаній.

Unite Europe 2016

На самій конференції було дуже багато доповідей, присвячених VR та AR (Augmented Reality). VR&AR можна було б оголосити темою цієї конференції, або як мінімум виділити для них окремий день. Також було багато доповідей від розробників крутих ігор, таких як The Walking Dead: No Man’s Land від Next Games, Star Wars: Galaxy of Heroes від Electronic Arts і Adam – демо від самих UT. Порадувало безліч суто технічних доповідей на тему, наприклад, як переписати саму IDE під себе та під гру, як правильно реалізувати поведінку машини, як грамотно описати логіку для сучасних AI, як досягти високої продуктивності при реалізації MMO та багато іншого.

Unite Europe 2016

Після завершення другого дня конференції на нас чекала крута вечірка, від якої деякі відійшли, напевно, вже в літаку, деякі будинки, а деякі відходять досі:).

На цій вечірці все було круто, доки вони не напали…

Так-так, на нас напали зомбі із Walking Dead! Після цього стало ще крутіше! На вечірці ми познайомилися з хлопцями із Москви, які презентували свою гру, написану силами двох людей – девелопера та дизайнера. Також встигли познайомитися та поспілкуватися з хлопцями з Німеччини та Англії, а головне – з місцевими жителями. Звичайно ж, ми не втрималися і зробили купу яскравих фото із зомбі та іншими крутими учасниками заходу.

Окремо хочеться відзначити якість музики на вечірці. Діджеї грали добірну 8-бітну музику, під яку всі гіки просто божеволіли. Та що там гіки, під неї танцювали навіть зомбі!

Найкрутіше те, що ми не тільки встигли познайомитися і перекинутися парою фраз з євангелістами з UT Енді Тачем, Джошем Нейлором та Джо Робінсом, але й зробити з ними кілька мегакрутих фото!

Загалом поїздка пройшла дуже продуктивно. Ми підняли свій скіл і отримали масу задоволення, а на додачу до цього купу крутої сувенірки у вигляді флешок, окулярів, сумок, футболок, значків та наклейок! Дякуємо NIX Solutions за мегаефективну поїздку, чудову можливість отримати максимум корисних знань та відчути натхнення для нових звершень. Тепер курс тільки вперед: потрібно заглиблюватися у пізнанні VR та AR (за ними майбутнє), писати більше ігор та обов’язково відвідати наступний Unite Europe!