Два дні Scrum’а в NIX Solutions

15 Липня 2016

Немає межі досконалості, і ми у NIX Solutions це знаємо. Нещодавно ми організували дводенний майстер-клас з Scrum із запрошеним тренером, ментором, учителем, фасилітатором та експертом в одній особі. Про те, як минули два дні скрам-забігу в нашому офісі, розповідають експерти NIX Solutions.

Ми завжди прагнемо вдосконалити свої вміння та практики, і нещодавно нам випала чудова можливість пройти сертифікаційний тренінг у стінах нашого офісу.

Отже, хотілося б поділитися враженнями про майстер-клас, тому що їх залишилося багато :).

У нас підібралася класна команда з 20-ти людей, у яких справді горіли очі – всі хотіли знань та правильних навичок “як робити скрам”.

Наш тренер Наталія Треніна (пощастило ж із прізвищем :)) — саме та людина, яка змогла за такі короткі, але інтенсивні 2 дні максимально розкласти по поличках усю інформацію, дохідливо показати, як зробити проект із скраму та надихнути команду. Усі учасники набули безліч корисних практик та навичок.

Наталя виступила не лише тренером, а й коучем, ментором, учителем, фасилітатором та експертом. Легко змінюючи свої ролі, вона навчила нас ролям, у яких має вміти виступити професійний скрам-майстер залежно від ситуації.

На початку тренінгу ми записали понад 20 питань, які були дійсно актуальними і на які ніхто не знав правильної відповіді. Дивно, що, прочитавши ті самі питання наприкінці другого дня, ми самі, кожен собі, відповіли ними без сторонньої допомоги. Більшість питань виявилися вже не актуальними :).

На майстер-класі було багато практичних командних завдань, після яких ми проводили дебрифінг та отримували серйозні уроки, як діяти у складних та нестандартних ситуаціях та легко справлятися з креативними завданнями.

Після будь-якого тренінгу, конференції, прочитаної книги погляд на багато речей змінюється. Так сталося і цього разу. Тепер хочеться внести зміни до поточних процесів у проектах, удосконалити їх та побігти з командами по чистому скраму :).

Вже сьогодні ми проводимо ретроспективи у проектах та ретельніше планування наступного спринту за участю всієї команди. Ми розмірковуємо на тему оптимізації нашого процесу, прибираємо зайві практики та залишаємо лише важливе. Намагаємось стати більше менторами чи коучами, ніж менеджерами для команди. Подивимося, які ще зміни ми привнесемо до наших проектів, однак у будь-якому разі вони будуть максимально корисними та правильними.

Спасибі ініціаторам та організаторам за відмінний майстер-клас! Тепер ми готові до ще складніших проектів:).