До жахів захоплюючий NIX Halloween 2019

19 Листопада 2019

Цього року ми вирішили ґрунтовно підготуватися до Хеллоуїна. Тому вже ввечері на всіх поверхах були розкладені солодощі, розфасовані намисто з часнику, заточені соснові кілки, відлиті срібні кулі та очищені старі кольти. Ми попередили всіх, що погано в цей день потрібно залишити за порогом офісів, а коридорами ходити слід уважно і обережно — за даними секретних служб, один з порталів потойбічного світу відкривався якраз біля дверей NIX.

А ось передбачити, що 6-й та 10-й поверх увечері орендують (читати — займуть без дозволу) Місіс Відьма та Граф Дракула, ми не могли. Хоча потім ми і з’ясували, що наші нові сусіди виявилися дуже привітними та гостинними, понервувати все ж таки довелося не на жарт.

Сюрпризів цього дня вистачало не лише у замку Дракули та хатині Відьми. В один із ліфтів встиг заповзти величезний павук! Він обпів своїм павутинням весь перший поверх, тому деякі з нас цього дня прокачували не тільки свою хоробрість, але й спортивну витривалість, поки тупотіли сходами на верхні поверхи офісу :).

У кабінетах можна було зустріти гостей з потойбічного світу, в коридорах — жахливу нечисть, а за поворотом тебе могла чекати гарбуз, що ожив. І все б нічого, але наші хлопці вирішили додати драйву до свята. Влаштувавши з візка самокатний піратський корабель і зарядивши пістолети, наші розробники проїхалися по всіх поверхах, збираючи солодощі та роблячи гидоти тим, у кого солодощів не було :).

А от одразу у кількох відділах хлопці влаштували цікаві конкурси.

Заглянувши до php-розробників, можна було побачити справжній парад гарбузів. Другий рік поспіль хлопці влаштовують не просто конкурс, а цілу інтерактивну виставку, оформляючи гарбузи незвичайними та оригінальними способами. Безпосередній учасник та один із ідейних натхненників свята Петро поділився з нами історією конкурсу.

Цей конкурс у нас триває вже другий рік поспіль. Цього року хлопці самостійно поділилися на 4 команди, вигадали собі назву і до 31 жовтня підготували оригінальні композиції з гарбузів.

І якщо того року переможців визначало журі з груплідів, то цього разу ми трохи змінили систему голосування. Для цього створили гугл-форму, де кожен учасник міг проголосувати за команду суперника за системою Євробачення. Звичайно, за себе голосувати було не можна :).

Переможців конкурсу ми завжди оголошували наступного дня, 1 листопада, бо саме цього дня ми святкуємо День народження відділу. Цього року святкування ми перенесли на 8 число, тож інтригу довелося трохи розтягнути :).

Як приз другий рік поспіль ми вручали сертифікат на 100 $, який команда-переможець може використовувати на свій розсуд. Фактично це стартовий капітал для невеликого внутрішнього тимбілдингу :).

Петро 

Незвичайний конкурс дверей проводили ще в одному відділі. У хлопців був лише один вечір на підготовку, але вони круто впоралися із завданням, оформивши двері своїх відділів у дусі Хеллоуїна. Не дивно, що ввечері 31 жовтня в наших Instagram-стрічках з’явилося стільки нових постів та сторіз :). Подробиці конкурсу розповіла нам Ірина.

Минулого року ми влаштовували конкурс гарбузів, а цього року вирішили змінити концепцію та провести конкурс тематичних дверей. Ідея була навіяна фотографією з інтернету, а умови конкурсу і взагалі про сам конкурс ми сказали хлопцям увечері напередодні свята, тобто 30 жовтня.

Поділу на команди не було — кожна кімната вважалася командою незалежно від кількості її мешканців. Усім хлопцям ми видали стартові набори у вигляді кольорового паперу, ножиць, скотчу, фарб тощо. Якщо чесно, то ми навіть не очікували на ту активність, яку хлопці проявили на святкуванні Хеллоуїна :). Наприклад, хтось приніс із дому “труп”, загорнутий у сміттєвий пакет, а хтось спорудив справжнього прикрашеного Каспера :). І це всі вони змогли придумати та реалізувати всього за один вечір!

Змінили ми не лише ідею конкурсу, а й форму голосування. Замість гугл форми ми видали кожній команді наклейки з номером їхньої кімнати, після чого вони могли ходити по інших кімнатах і клеїти їх на двері, що сподобалися. Діти настільки серйозно підійшли до питання, що на огляд дверей ходили цілими делегаціями, обговорювали кожну експозицію і лише потім ставили свої позначки :). До нас навіть приходили хлопці з інших поверхів та інших відділів, щоб сфотографуватися з нашими дверима.

Оскільки в кінці листопада у нас буде великий захід, присвячений Дню народження акаунту, приз переможцям з 807 кімнати ми вирішили зробити солодким і вручили їм дуже смачний торт :).

Ірина

І нехай ходити по одному коридорами і відчиняти двері в цей день і було страшнувато, але ми то знаємо, що після 12 карета завжди перетворюється на гарбуз, а щоб перемогти погань, досить щиро посміятися, посміхнутися, ну і прихопити з дому головку часнику, звичайно :).