Боротьба з COVID-19: NIX розробили сайт для координації волонтерів

4 Грудня 2020

Сучасні проблеми потребують сучасних рішень. А що найкраще вміють експерти NIX? Правильно – кодувати та створювати круті проекти. І якщо ви ставите питання, як ці навички можуть допомогти в боротьбі з COVID-19, ловіть підказку від команди розробників NIX. Всього за 9 днів вони розробили некомерційну онлайн-платформу, де добровольці пропонують посильну допомогу в різних напрямках (медицина, юридична допомога, освіта, догляд за дітьми тощо), а постраждалі від пандемії можуть про неї попросити, обравши потрібну їм категорію послуг.

І поки NIX надавали матеріальну допомогу лікарням Харкова, закуповуючи обладнання та засоби індивідуального захисту, що бракує, Ніксова команда спільно з групою волонтерів St. Pete Together з міста Сент-Пітерсберг знайшла ще один спосіб допомогти постраждалим від пандемії. Протягом 9-ти днів команда працювала над концепцією проекту, приміряла на себе одночасно кілька ролей, починаючи від менеджера і закінчуючи тестувальником і розробником, шукала і знаходила рішення для складних завдань, і в результаті отримала крутий ресурс, на якому можна зареєструватися або для надання допомоги постраждалим від коронавірусу або отримати її від волонтерів міста.

Ця онлайн-платформа є повністю некомерційним проектом, призначеним як для постраждалих від COVID-19, так і для волонтерів, готових надавати посильну допомогу в будь-яких сферах.

У команді проекту було лише 6 осіб – Project Manager, UI/UX Designer, PHP/Back-end Developer, Front-end Developer, Copywriter, QA Engineer. Стек використовуваних технологій включав PHP, MySQL, WordPress, HTML, LESS, Gulp, Linux, SSL, Git. Найбільшим челенджем були терміни проекту розробити інвестиційну платформу за 9 днів О_о. Подумаєте, що це неможливо? Але не для експертів NIX.

MBP-original

Сайт був потрібен на сьогодні, і цього разу це об’єктивно так. Коли ми звернулися з цим завданням, у спільноті St. Pete Together вже було чимало волонтерів, готових допомогти людям, а в місті було багато тих, хто потребував допомоги. Тому затягувати ми не могли, і працювали вдень, уночі та у вихідні.

Команда проекту була вмотивована на 100%. У нас було не тільки бажання зробити роботу добре, а й почуття обов’язку перед суспільством у такий тяжкий для всіх період. Добре, коли складні ситуації мобілізують сили та дають енергію робити корисні речі:). З’являється впевненість у тому, що люди здатні впоратися з будь-якими обставинами.

Євген, PHP CMS Tech Lead

Під час роботи над проектом команди вдалося вирішити відразу кілька важливих завдань:

  • продумати додатковий функціонал для покращення роботи платформи, який спочатку не був обумовлений із замовницею. Для цього зробили мокапи на затверджене ТЗ, знайшли його слабкі сторони та доопрацювали проект;
  • визначити коректну взаємодію користувача та адміністратора з сайтом;
  • покрити фазу тестування без тестувальника. Розробники самі приміряли він цю роль, проводили тестування, щоб випустити проект у реліз якнайшвидше;
  • випустити проект у продакшн через 9 днів після початку роботи.

Ця робота вимагала від нас максимальної залученості та оперативності прийнятих рішень. Тому ми вирішили, що підемо не стандартним флоу, а супер прискореним — тема пандемії зараз вимагає максимальної уваги, а головне — людям дійсно потрібна наша допомога. Ось ми й побігли допомагати їм :). Звичайно, частина функціоналу була додана нами у процесі розробки, щоб забезпечити стабільну та функціональну роботу платформи.

Ми намагалися якомога ефективніше виконати свою роботу та надати той максимальний результат, який ми показуємо завжди. Тільки цього разу довелося показувати його у швидшому темпі :).

За час роботи над проектом ми встигли відвідати і роль продакт оунерів, і тестувальників, і при цьому продовжували насамперед залишатися менеджерами і розробниками. Наприклад, раніше я не розуміла, як складно тестувальникам: весь час приходиш і кажеш: “Виправ, а тут баг”, – а розробники з душею все робили. Але тут я на особистому досвіді переконалася, які вони молодці та наскільки скрупульозна у них робота. Цей досвід виявився максимально корисним. Я сподіваюся, Женя Котельницький пробачив мені всі мої “я тут виписала пару пунктів у доку на виправлення”:).

Дар’я, менеджер проекту

Борьба с COVID-19: NIX разработали сайт для координации волонтеров

Сьогодні на сайті доступні такі категорії допомоги:

  • догляд за дітьми;
  • пожертвування;
  • освіта;
  • доручення;
  • фінансове планування;
  • юридична допомога;
  • медицина;
  • організація дозвілля;
  • технологічна допомога;
  • підвищення кваліфікації.

Цей проект призначений для допомоги людям, які постраждали від COVID-19, і які дійсно потребують будь-якої посильної допомоги. Будь це від добровольців чи цілих організацій. Сьогодні це стало особливо важливим та актуальним. Було дуже цікаво попрацювати над non-profit проектом, адже раніше у мене такого досвіду не було. Загалом круто створити щось таке, що справді корисне суспільству прямо зараз, у чому є реальна потреба. Особливо з огляду на поточну ситуацію з пандемією та активною боротьбою з її поширенням.

Напевно, найкрутішим моментом у роботі було те, як вся команда перейнялася важливістю проекту. Напевно, тому ми зробили його настільки швидко і зовсім не втратили як. За це велике спасибі всім членам нашого проекту:). Сподіваюся, наш сайт допоможе багатьом людям:).

Роман,  Sales Manager

Man and woman, woman from world health organization volunteer bringing groceries to a senior man at home.

Додатково на сайті можна знайти набір корисних ресурсів з офіційних джерел з достовірною інформацією про:

  • пандемії;
  • статистиці розвитку та поширення вірусу;
  • діях, необхідні захисту себе та близьких.

Розділ найпоширеніших питань допомагає швидко знайти відповіді на найпопулярніші питання. Також тут є можливість відкрити дискусію на будь-яку тему та дізнатися про думку інших користувачів.

toa-heftiba-_UIVmIBB3JU-unsplash

Це безцінно, коли високі технічні скіли поєднуються зі щирим бажанням допомагати людям і готовністю на 100% вкладатися у реалізацію подібних проектів, працювати на вихідних та у позаурочний час, шукати та знаходити кращі рішення у такі стислі терміни. Дякуємо всім, хто брав участь у підготовці онлайн-платформи – пишаємося кожним учасником команди. Міцно-міцно (і безпечно :)) обійняли кожного.